Kiknek adható homeopátiás szer?

2011. február 27., vasárnap

A homeopátia biztonságos gyógymód. Így olyan esetekben is alkalmazható, amikor erősen meggondolandó a mellékhatásokkal rendelkező kémiai szerek adása. Tehát várandósság alatt, szülés támogatására, szoptatás idején, csecsemőknek, időseknek is bátran adagolhatunk homeopátiás gyógyszereket. A homeopátiás szerek adásának a szervezet reakcióképtelensége szabhat határt. Szélsőségesen kimerült, a szerekre reagálni nem tudó, vagy már visszafordíthatatlan szervi elváltozásoktól szenvedő páciensek esetében, hiányállapotoknál a homeopátia kiegészítő terápiaként jön szóba. Ugyanez a helyzet, ha műtétre vagy intenzív ellátásra van szükség. 

Összefoglalva: a szakma szabályainak betartásával, a páciens problémájának, állapotának figyelembe vétele mellett a homeopátia szinte mindig alkalmazható önálló vagy kiegészítő kezelésként.

Kürti Katalin, Dr.

2011, február 27.

Értékeld a cikket: 
Még nincs értékelve

Küldj egy cikket

Olvastál még hasznos cikket a témában? Küldd el nekünk a cikk linkjét!

A homeopata.hu oldalain található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük, minden esetben forduljon homeopátiás képzettséggel rendelkező orvoshoz, gyógyszerészhez!

A homeopátiás készítmények hatásossága a hagyományos (allopátiás) gyógyszerekéhez hasonló klinikai vizsgálatokkal általánosan nem igazolt.

A homeopátiás gyógyszer szedése nem helyettesíti az orvossal történő konzultációt, a diagnózis megállapítását és a javasolt egészséges életmódot. A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét! Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét, ha a tünetei az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által megadott időn belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.