A homeopátiás orvosok "csalók"?

2011. október 3., hétfő

Szkeptikus körök mostanában szívesen nevezik csalóknak a homeopátiás orvosokat. A Magyar Homeopata Orvosi Egyesület orvoslistáján szereplő kollégák kemény szakmai feltételeknek tesznek eleget, valamint ÁNTSZ engedéllyel és felelősségbiztosítással rendelkeznek. 

Ha valaki homeopátiás orvos magánrendelésére bejelentkezik, önszántából teszi ezt. Ez az ő választása. Pontosan tudja, hogy valami mást szeretne megpróbálni az egészsége, a gyógyulása érdekében. Ennek leggyakoribb oka az, hogy az eddig próbált terápiák sikertelensége miatt keres más megoldást. Arra meg végképp nem kényszeríti a pácienst senki és semmi, hogy visszamenjen a magánrendelőbe, ha elégedetlen a terápiával. Ha háziorvos ajánl homeopátiás szert a napi hivatalos rendelése idején, ez is a páciens beleegyezésével történik. 

Összefoglalva: tehát szó sincs arról, hogy a gyanútlan páciens elmegy az orvoshoz, aztán az "átveri" és konvencionális gyógyszer helyett homeopátiásat ír fel számára az ő tudta és beleegyezése nélkül. Azt gondolom, pácienseink nagykorúak, így el tudják dönteni, hogy akarnak-e homeopátiával próbálkozni, vagy sem. 

Kürti Katalin, Dr.

2011, október 3.

Értékeld a cikket: 
Még nincs értékelve

Küldj egy cikket

Olvastál még hasznos cikket a témában? Küldd el nekünk a cikk linkjét!

A homeopata.hu oldalain található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük, minden esetben forduljon homeopátiás képzettséggel rendelkező orvoshoz, gyógyszerészhez!

A homeopátiás készítmények hatásossága a hagyományos (allopátiás) gyógyszerekéhez hasonló klinikai vizsgálatokkal általánosan nem igazolt.

A homeopátiás gyógyszer szedése nem helyettesíti az orvossal történő konzultációt, a diagnózis megállapítását és a javasolt egészséges életmódot. A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét! Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét, ha a tünetei az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által megadott időn belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.