Homeopátia napja 2022. április 10. - Érdekességek 3.

2022. március 30., szerda

Argenti Döme, a váci csodadoktor

“Argenti Döme neve igen rövid idő alatt ismertté vált az ország határain túl is. Rendkívül sok páciense volt, köztük számtalan közéleti méltóság és híresség, mint például József főherceg, Tompa Mihály, Madách Imre, Vörösmarty Mihály, Bismarck kancellár, talán még Deák Ferenc is, akinek hagyatékában megtalálták a „Hasonszenvi útitársat”. Betegeinek nagy része pesti polgár volt, Argenti mégsem költözött be a városba, még akkor sem, amikor már megengedhette volna magának. Inkább naponta utazott be gőzhajóval vagy vasúttal Pestre még 75 éves korában is. Ott Pesten a Papnövelde utcában, az Oroszlán gyógyszertárban gyülekeztek a gyógyulni vágyó polgárok a „váci csodadoktorra” várva.”

Folytatás:

https://www.homeopata.hu/hu/content/argenti-dome-vaci-csodadoktor

Címkék: 
Értékeld a cikket: 
Még nincs értékelve
Rovat: 

Küldj egy cikket

Olvastál még hasznos cikket a témában? Küldd el nekünk a cikk linkjét!

A homeopata.hu oldalain található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük, minden esetben forduljon homeopátiás képzettséggel rendelkező orvoshoz, gyógyszerészhez!

A homeopátiás készítmények hatásossága a hagyományos (allopátiás) gyógyszerekéhez hasonló klinikai vizsgálatokkal általánosan nem igazolt.

A homeopátiás gyógyszer szedése nem helyettesíti az orvossal történő konzultációt, a diagnózis megállapítását és a javasolt egészséges életmódot. A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét! Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét, ha a tünetei az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által megadott időn belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.