Hallgatói vélemények alaptanfolyamunkról

2010. november 9., kedd

A Semmelweis Egyetem orvos- és gyógyszerész-hallgatói számára 2010-ben szervezett homeopátiás alaptanfolyamunkról.

A Magyar Homeopata Orvosi Egyesület oktatócsoportja

Hallgatói vélemények a Semmelweis Egyetem orvos- és gyógyszerész-hallgatói számára 2010-ben szervezett homeopátiás alaptanfolyamunkról.

A képzést sikeres vizsgával zárták a hallgatók, és közel negyvenen töltöttek ki véleményező kérdőívet, melyekből többek között kiderül, hogy 

  • 22 orvostanhallgatón és 8 gyógyszerészhallgatón kívül néhány orvos, gyógyszerész, gyógyszertári asszisztens fejezte be az alapozó tanfolyamot.
  • legtöbben ismerőseiktől és elektronikus forrásból (internet, e-mail vagy Neptun) értesültek a tanfolyamról. A következő, tavaszi alaptanfolyam a Neptunon is megtalálható majd.
  • a válaszolók fele kíváncsiságból iratkozott be, sokan eleve érdeklődnek az alternatív gyógymódok iránt. Hét hallgató jelezte, hogy a jövőben homeopátiával szeretne foglalkozni, és olyanok is akadtak, akik felismerték, hogy „kell a szakmához”, illetve „a betegeket érdekli”.
  • javasolják a tanfolyam 8 hetes változatát heti egy alkalommal, és a pörgősebb előadásokat. Tavaszi képzésünket már ezen javaslataik szellemében terveztük meg. Igyekszünk majd helyszíni könyvárusítással is segíteni a további önképzést.
  • a válaszolók ¾-e javasolná társainak, kollégáinak a képzést. Egy esetleges haladó szintű SOTE-tanfolyamra is jelentkezne a hallgatók közel 2/3-a. Ezzel kapcsolatban egyelőre nincsenek konkrét terveink. A MHOE haladó tanfolyamára a hallgatók ¼-e tervezi a beiratkozást. Volt olyan hallgató, aki ezt még idén ősszel elvégezte.
  • a SOTE-képzésen leginkább a tantermi előadást és a gyakorlati képzést szorgalmazzák a válaszolók, de kiscsoportos szemináriumra is volna igény. 
  • örömmel olvashatjuk, hogy a hallgatók többsége a képzés alatt használt és/vagy javasolt homeopátiás szert. A leendő orvosok és gyógyszerészek gyógyítási eredményei – és az elméleti képzés színvonala – magukért beszélnek: az esetek ¾-ében segített, vagy kis javulást hozott a homeopátia. Ezúton is gratulálunk!
  • a legnépszerűbb előadások az elméleti témák, adagolás, sérülések és néhány akut betegség ellátása, és a vizsgadrukk szerei voltak.
Értékeld a cikket: 
Még nincs értékelve
Rovat: 

Küldj egy cikket

Olvastál még hasznos cikket a témában? Küldd el nekünk a cikk linkjét!

A homeopata.hu oldalain található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük, minden esetben forduljon homeopátiás képzettséggel rendelkező orvoshoz, gyógyszerészhez!

A homeopátiás készítmények hatásossága a hagyományos (allopátiás) gyógyszerekéhez hasonló klinikai vizsgálatokkal általánosan nem igazolt.

A homeopátiás gyógyszer szedése nem helyettesíti az orvossal történő konzultációt, a diagnózis megállapítását és a javasolt egészséges életmódot. A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét! Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét, ha a tünetei az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által megadott időn belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.