Egy kiállításról készült dokumentumfilm

2015. május 11., hétfő

avagy hogyan készült az MHOE első e-learning tanfolyama?

A Semmelweis Orvostörténeti Múzeum 2002/2003-ban megrendezett időszaki kiállításon mutatta be  a homeopátia Magyarországi történetét.  A kiállításról készült dokumentumfilmből sok érdekességet tudhatunk meg.

  • Kik indították el a homeopátiát magyarországi útján? 
  • Hogyan bizonyított a homeopátia az 1831-es kolera járvány idején?
  • Hogyan szerveződtek homeopata orvos elődeink? 
  • Milyen eszközöket, ritka tárgyakat használtak a homeopátiás szerek készítésekor?
  • Hol volt az első homeopátiás kórház Magyarországon? 

Nagy homeopata orvosaink portréi, eredeti könyvek, kiadványok, ritka tárgyak bemutatása eleveníti meg számunkra a homeopátia magyarországi történetét.

 

Értékeld a cikket: 
Még nincs értékelve
Rovat: 

Küldj egy cikket

Olvastál még hasznos cikket a témában? Küldd el nekünk a cikk linkjét!

A homeopata.hu oldalain található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük, minden esetben forduljon homeopátiás képzettséggel rendelkező orvoshoz, gyógyszerészhez!

A homeopátiás készítmények hatásossága a hagyományos (allopátiás) gyógyszerekéhez hasonló klinikai vizsgálatokkal általánosan nem igazolt.

A homeopátiás gyógyszer szedése nem helyettesíti az orvossal történő konzultációt, a diagnózis megállapítását és a javasolt egészséges életmódot. A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét! Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét, ha a tünetei az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által megadott időn belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.