​Egy homeopata beszámolója Auroville-ből

2014. május 5., hétfő

Dr. Bérczi Nóra homeopata orvos kollégánk 2014 januárjától három hónapot a dél-indiai Auroville-ben töltött. Erről írt nekünk rövid beszámolót.

Auroville különleges helynek számít Indián belül is. A "Hajnal városát" Sri Aurobindo francia felesége Mirra Alfassa alapította 1968-ban az indiai állam és az Unesco támogatásával. Kelet és Nyugat találkozásának szánták a helyet, ahol a legmagasabb szellemi inspirációk találkozhatnak a legnyitottabb szellemben.

Nemzetközi kolónia alkotja a város lakosságát, és építik a jövő városát ma is, ahol méltó helyet kapnak a művészetek, a tudományok, a biogazdálkodás és az alternatív gyógyítás is. 

Az alapító gondolataiból idézve: "​Auroville egy univerzális - egyetemes ​város, ahol nők és férfiak a világ  összes országából békében és folyamatosan növekvő harmóniában élnek, felette állva minden vallásnak, politikának  és nemzetiségnek. Auroville célja az emberi egység megvalósítása."

​Köszönjük Nórának hogy megosztotta élményeit.

Homeopátiás élménybeszámoló -Auroville, „A hajnal városa”

Szeretnék nektek beszámolni arról a három hónapról, amit Aurovillében töltöttem homeopataként. Először röviden bemutatkozom, így jobban érthető lesz, hogyan is kerültem végül Indiába. Háziorvos vagyok, a Magyar Homeopata Egyesületnél 7 éve kezdtem el tanulni a homeopátiát, 2013 őszén tettem le az Európia homeopátiás diplomát adó záróvizsgát. Mindig is vonzott Ázsia, évek óta meditálok, jógázom. Aurovilléről előszőr egy előadás keretében két éve hallottam Magyarországon Nagy Boglárkától. Éreztem, hogy egyszer el fogok jutni oda, az sem volt véletlen, hogy csak pár órányira van attól a várostól (Tiruvannamalai), ahol advaita mesterem élt ( Sri Ramana Maharsi). Három éve már jártam ott, de akkor nem hallottam még Aurovilléről. Bangalore-ba érkezett meg a repülőm, ahol régi homeopata ismerősöm, Anand már várt rám, otthonában töltöttem két napot. A HWC (Homeopathic World Community) honlapján ismerkedtünk meg még három éve. Sokat beszélgettünk homeopátiáról, kaptam tőle egy könyvet is, Sankaran 2011-ben megjelent könyvét:Homeopathy for today’s world. Meséltem neki Grant Bentley arcelemzéses módszeréről, még sosem hallott róla, de szívesen megtanulná.  Barátom már nyugdíjas, mérnökként dolgozott, és „hobbiból” kezdett homeopátiát tanulni. Hetente egyszer esetmegbeszélő csoportjuk is van, a többiek mind végzett homeopaták. Viszont ő is egyre képzettebb, sokat olvas, és kezeli a családtagjait, ismerőseit, lelkesen ír a HWC honlapjára. Este finom, de számomra elég csípős indiai vacsora után másnap reggel elvittek a közeli buszállomásra (ami majdnem egy órányira volt, magamtól biztos nem találtam volna oda)

...

Dr. Bérczi Nóra
családorvos, homeopata, Bowen alkalmazó

A teljes beszámoló pdf dokumentumben olvasható.

Csatolmányok
Értékeld a cikket: 
Még nincs értékelve
Rovat: 

Küldj egy cikket

Olvastál még hasznos cikket a témában? Küldd el nekünk a cikk linkjét!

A homeopata.hu oldalain található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük, minden esetben forduljon homeopátiás képzettséggel rendelkező orvoshoz, gyógyszerészhez!

A homeopátiás készítmények hatásossága a hagyományos (allopátiás) gyógyszerekéhez hasonló klinikai vizsgálatokkal általánosan nem igazolt.

A homeopátiás gyógyszer szedése nem helyettesíti az orvossal történő konzultációt, a diagnózis megállapítását és a javasolt egészséges életmódot. A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét! Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét, ha a tünetei az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által megadott időn belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.