Állatok

2016. október 12., szerda

Dudás Gyula: Szabad (olaj, vászon)

Szőrös, pikkelyes, tollas, csupasz, nyálkás.
Puha. Aranyos. Ijesztő. Gusztustalan. 

Az állatok mindünkből érzéseket és élményeket váltanak ki. Van egy emlékünk, egy élményünk rólunk. Ha máshonnan nem, hát gyerek korunkból.

A levegő áramlata

A gyerekek különleges kapcsolatban vannak velük. Ösztönösen reagálják le őket. Általában elbűvölve nézik - a picikék akár percekig bele tudnak feledkezni a bogarak világába, a nagyobbakat a méretek, a látvány nyűgöz le.

Sose felejtem el azt a dolmányos varjút, amit befogadtunk. Igaz csak néhány hónapig telelt ki velünk, de egy élmény volt. Házunk udvarán találtunk, ott ugrált magányosan, menekülőn. Nem tudott repülni.

Mikor felvittük a lakásunkba, csak arra gondoltunk, hogy segíteni kell neki. De ő egy nagy és büszke madár. Vad volt, csak akkor evett, ha egyedül volt. Ha rájött, hogy nézzük közben, fél úton abbahagyta az evést és megmerevedett. Óriási élmény volt, amikor kapcsolatba kerültem vele. Fürdetése után az ölembe vettem, hogy hajszárítóval megfújjam a tollait. Ahogy megérezte a meleg levegőt -  áramlatot, abba hagyta a feszítést, a tiltakozást és elernyedt, maga alá húzta a lábait és hagyta, hogy borzolgassam a tollait, fiókaként viselkedett.

Mikor kivittük a madár menhelyre még mindig nem tudott repülni, a szárnya végérvényesen eltörött. A többi sérült varjú között egész jól érezte magát. 

Ha kalitkában zárt madarat látok, börtönben érzem magam. Érezni a levegő áramlását a tollaiban, a korlátok nélküli repülés élménye, a világ kicsiben látása mind-mind a madárból készült homeopátiás szerek jellemzői.

Menekül, támad, öl vagy belőle táplálkoznak

Vagy itt vannak a lovak. Lovas nemzet révén mindannyiunkra így vagy úgy hatással vannak. 10 000 éve szolgálnak minket hűségesen. Gyógyszerképében fontos elem az abúzus: gondoljunk bele, háborúban, békében milyen kitartással, hűséggel  szolgál minket, majd mi történik az öreg lóval. A lovakat lehet hajtani, ütni, verni - annál gyorsabban szalad, annál jobban teljesít. Ezt még a tv-ben is közvetítik...  Dr. Mahesh Ghandi közölt egy schizophren pácienst, akinek az abúzus alap élmény volt a családja részéről és a Lac equinummal rengeteget lendített rajta (Mental Health Congress 2012)

Elefántok - a legnagyobb szárazföldi emlősök..Hatalmas, félelmetes, bölcs. A homeopátiás gyógyszer képében megjelenik a háború, a trauma, a védekezés: Évezredeken keresztül irtotta őket az emberiség az agyaráért, ami odáig fajult, hogy akár elefánt dögök borították be az afrikai szavannákat.  

Az állatok homeopátiás szereit megismerve közelebb kerülünk hozzájuk. Megérinti lelkünket a másik oldal. Aki a természet egy részeként él, menekül, támad, öl és táplálkozik vagy belőle táplálkoznak. Próbálja túlélni a perceket, órákat, napokat, majd eljut odáig, hogy szaporodjon.

Trükköket vet be, hogy ne lássák meg a zsákmányai (pókok) vagy elbújik félelemből, hogy nehogy bántsák, de utolsó pillanatban halálosan megsebez ( kígyók). 

Belőlük készült homeopátiás gyógyszerekről hallhattunk előadásokat a hétvégén.  

Nem is hisszük, milyen gyakran bújik ki belőlünk az állat.

Az előadások későbbiekben az egyesület oldaláról letölthetőek lesznek.

Értékeld a cikket: 
Még nincs értékelve
Rovat: 

Küldj egy cikket

Olvastál még hasznos cikket a témában? Küldd el nekünk a cikk linkjét!

A homeopata.hu oldalain található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük, minden esetben forduljon homeopátiás képzettséggel rendelkező orvoshoz, gyógyszerészhez!

A homeopátiás készítmények hatásossága a hagyományos (allopátiás) gyógyszerekéhez hasonló klinikai vizsgálatokkal általánosan nem igazolt.

A homeopátiás gyógyszer szedése nem helyettesíti az orvossal történő konzultációt, a diagnózis megállapítását és a javasolt egészséges életmódot. A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét! Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét, ha a tünetei az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által megadott időn belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.