Utak és történetek II.

Egyesületi továbbképző előadás-sorozat 2. rész

Mikor: 
2023. szeptember 23., szombat
Hol: 

ONLINE

 

Kedves Tagjaink!

Utazásra hívunk Benneteket! 

Az útikalauzok homeopata kollégáink, akik térképet mutatnak nekünk. Megtudhatjuk, hogyan jutottak el a gyógyító szerhez, milyen módszer segítette őket, hogyan gondolkodtak. 

Az előadásokon a történeteken és az esetismertetéseken lesz a fő hangsúly. 

Betekintést nyerhetünk az előadó homeopaták gondolkodásmódjába, elmélyülhetünk a technikai részletekben a páciens kezelésén keresztül.

Az előadásokat homeopatáknak és képzésben lévő hallgatóknak ajánljuk.

A másfél-két órás előadás alatt olyan kérdésekre kaphatunk választ, mint:

 • hogyan válasszunk szert?
 • milyen potenciában?
 • hogyan kezeljem a visszaesést, az új tüneteket?
 • mikor váltsak másik szerre? 
 • milyen rubrikák segítettek?

 

Tanfolyamunk remek lehetőség a tanulásra és arra, hogy az előadások után kötetlen beszélgetés formájában megosszuk tapasztalatainkat egymással.

Előadásaink havonta egy alkalommal online térben zajlanak, szombat délutánonként.

Várunk szeretettel, hogy együtt tanuljunk, kapcsolódjunk, eszmét cseréljünk a homeopátiáról!

Időpontok és előadók: 

 • 2023. szeptember 23. szombat 16:00 - 18:00  Dr Heiczman Ágnes
 • 2023. október 28. szombat 16:00 - 18:00 Dr Borbély Katalin
 • 2023. november 18. szombat 16:00 - 18:00 Dr Túrós Erzsébet
 • 2024. március 23. szombat 16:00 - 18:00 Dr Szepesi Péter

A tanfolyam ára: 

A 4 db előadás ára: 17.000 Ft + 14.000 Ft tagdíj

1 előadás ára alkalmanként: 5.000 Ft + tagdíj (az előadást megelőző péntek 12 óráig beérkező befizetéssel) (Az előadás napján már nem tudunk jelentkezéseket elfogadni)

Számlaszámunk: 11649001-50427900-49000006

Jelentkezés:

 • e-mailben:  iroda@homeopata.hu
 • Az oldal alján található regisztrációs űrlapon keresztül

 

Az előadásokról felvételt készítünk, de javasoljuk, hogy vegyetek részt rajta személyesen, mert a közös tanulás, interaktív részvétel a cél. 

Az előadások 2023. december 31-ig visszanézhetőek. 

Az előadásra való jelentkezéseddel hozzájárulsz a felvétel készítéséhez.

Várunk szeretettel!

 

Részletes program

2023. szeptember 23. szombat 16:00 - 18:00   Dr. Heiczman Ágnes

Miazma a HFA megközelítésében: szervezetünk működési módja, viselkedésünk motorja, arcfelépítésünk alakítója.

Hahnemann fontosnak tartotta krónikus betegség esetén a páciens miazmájának figyelembe vételét. A miazma objektív meghatározására Grant Bentley ausztrál homeopata 2000-től kezdve kutatómunka során fejlesztette ki a homeopátiás arcelemzés módszerét (HFA Homeopathic Facial Analysis – nincs köze a Schüssler féle arcelemzéshez). Kapcsolatot figyelt meg (sikeresen kezelt krónikus pácienseinél), az arc felépítése és a miazmák között. Az arcjegyeket 3 csoportba tudta sorolni (3 alapmiazmához tartoznak) és azok száma, illetve számuk egymáshoz való viszonya határozza meg a páciens miazmáját (alapmiazma vagy azok kombinációja). A polikresztek miazmákba sorolását több sikeresen kezelt krónikusan beteg páciens esetén / arcfelépítésén keresztül végezte el. A HFA-módszer a repertorizáláshoz az objektív általános tüneteket, modalitásokat használja. Grant Bentley a 3 alapmiazmát az univerzum 3 alapenergia-típusához tudta rendelni (kifelé, befelé, körkörös irányultság).

A módszer honlapja: https://vcch.org/

2023. október 28. szombat 16:00 - 18:00 Dr. Borbély Katalin

Bemutatkozás:

A homeopátiás gyógyászat tanulásához szó szerint darabokra kellett törnöm magam. Hangozzék bármilyen drámaian is ez a bevezető mondat, a tény mégis ez.

   

Előzőleg szorgalmasan tanuló egyetemistaként, a gyógyszertant imádattal magoló, a kémiai képleteket kívülről fújó fiatal mentőorvosként és négy gyermek anyukájaként, a legifjabb akkoriban 1.5 éves volt, mi sem állt távolabb tőlem, mint a “semmi sincs benne” medicina tanulása. Majd 1999-ben elérkezett AZ a szombat reggel, amikor egy ügyeletből hazafelé vezetve 6 méter magasra repültem az autóval, ami a földre zuhanásakor csikorogva magába zárt.

Fogadott a legnevesebb traumatológiai intézet azon idők leghíresebb idegsebésze és ortopédusa, dacára annak, hogy nem volt ügyeletes aznap az a kórház. De behívták őket, ők jöttek, én pedig félig öntudatlanul, vákuummatracba szorítva, szivárogva vérezve, elvetélve száguldottam a szirénázó mentővel feléjük.

Mindez még aznap azzal a diagnózissal végződött, hogy bár nagyon sajnálják, műteni (sajnos!) nem kell, de ismét sajnos, a gerinc, medence, váll törésem, a belső alhasi sérülés, ami miatt elvesztettük fejlődő magzatunkat, szóval mindezek miatt szerintük én már nem leszek ép, mozgékony ember. Javaslatuk alapján legjobb lesz, ha elkezdem intézni a leszázalékolásom. Akkor dolgoztam egy éve a körzetben és 37 éves voltam.

Az általam nagyra tartott Iskola Medicina gyógyítóképes területének vaskapuja döngve zárult be előttem. Ám kinyílt az addig csak Nagyimtól hallott gyógynövénytan, homeopátia, csontkovácsolás és még számos egyéb, évszázadok óta használt gyógyítói tapasztalatok eszköztárának gyémántkapuja, amin így 1999-ben sétáltam be életemben először. Azóta mérhetetlen hálás szívvel ringatózom ezen a tengernyi tudáson, tisztelettel és kíváncsian hajózom a Gyógyítás szivárványos, ember által megközelíthető hullámain. A tenger igazi mélysége valószínűleg titok marad.

1989-ben végeztem el a SOTE ÁOK-t, 12 éven át mentőszakorvosként, majd háziorvosként dolgoztam. 2004-ben külföldre mentünk és 2020-ban a COVID idején tértünk haza. Ezalatt az idő alatt háziorvosként dolgoztam Dániában, Angliában. Dr Peter Fisher jóvoltából meghívást kaptam a Royal London Hospital of Integrative Medicine PTSD részlegére, vezethettem a BHA Norwich-I homeopátiás klinikáját 2011-2018-ig. Eljutottam több hónapra Grönlandra, később Indiába, Nepálba, legyalogoltam az El Caminot 2014-ben.

Szóval mozgékony maradtam és mindezt javarészt a magam és betegeim esetein keresztüli homeopátiás és integratív medicina tanulásomnak, támogató, fantasztikus kollégáimnak, dr Molnár Mariannak, dr Kürti Katalinnak, dr Lángffy Györgynek és mindent megértő Családomnak, Barátaimnak köszönhetem.

Ők most biztos pironkodva azt mondanák, hogy ugyan-ugyan, de hadd legyen ez a bemutatkozás egy őszinte szerelmi vallomás Feléjük, a Homeopátia és úgy általában az Integratív Medicina, az Életöröm felé, ami így 25 éve a reménytelenség sorából kiemelt és gyógyítani, érezni, érteni tanított.

 

A bemutatni kívánt metódus:

Shilpa Bhouraskar: A homeopátia szintjei, Szintek, (állomások) koncepció

Tapasztalatom alapján, amikor homeopátiát tanul egy orvos, akkor igen sokáig két fő érzés kavarog benne folyamatosan. A nagy homeopaták által meggyógyított emberek történetei alapján a „fantasztikus, de jó, én is így akarom”, valamint a „Szent Isten, soha az életben nem fogom tudni megtanulni ezt” érzése. A háziorvosi rendelőben, a homeopátiás kórházban, a klinikákon általában kínosan rövid idő áll rendelkezésre egy beteg vizsgálatára. Gyakran nem volt időm a repertóriumot korrekten használni, emlékeim, benyomásaim, szélsebesen futó „gondolat-emlék -kevés tapasztalat” hálózata alapján hoztam döntést. Érdekes módon sokszor mégis sikeresen, de belül mindig úgy éreztem, kifeszített kötélen táncolok és csak idő kérdése, mikor esem le, derül ki, hogy egy ember életét javítás helyett elrontottam. Rengeteg tanfolyamon jártam, bújtam a könyveket, kérdeztem, akit lehet, de a tudásomban érzett űr csak nem akart csökkenni. Shilpa elméletével 2014-ben találkoztam először és egyszerűsége, könnyű alkalmazhatósága azonnal megragadott. Nem, a homeopátia nem egyszerű és könnyű, de a mai tapasztalatomhoz, tudásomhoz képest az akkoriban roppant kezdő magamnak óriási élmény volt a tünethalmazokból logikusan, nyugodtan eljutni az először lényeges és a betegnek enyhülést nyújtó szerválasztásig, amit ezzel a módszerrel sikerült megvalósítanom. Bár időnként tyúklépésben haladtunk, betegeim sokkal nagyobb bizalommal fordultak hozzám további vagy maradék panaszaikkal.  

Shilpa módszere egy olyan anamnézisfelvétel homeopátiás megközelítése, amikor a beteg számára az aktuális esetfelvételkor legfontosabb panaszai alapján választunk homeopátiás gyógyszert, panaszait 1-4-ig Stage-be, Állomásokba, Szintekbe foglalva.

Shilpának a Szintek elmélet megszületéséhez az adta az ötletet, hogy az évek alatt számos kitűnő homeopata orvos mellett dolgozva megfigyelte, hogy bár nagyon különbözőek a megközelítési módszerek, valahogyan mégis ennek a négy szintnek valamelyikén indul a homeopata. Hogy melyik szinten indít, függ a beteg gyógyulási készségétől, a homeopata megértésétől és türelmétől. Sokszor hagyja el a homeopátiás rendelőt az a beteg, akinek egy lelkes homeopata a legfelsőbb szinten indítja a kezelést, miközben például a beteg még nem áll készen személyisége mélységeit felfedni.

Elmélete alapján négy szinten szemléljük a tüneteket, Stage 1, 2, 3, 4.

Stage 1: Organoterápia, izopátia, Schüssler sók, detoxikáció

A várható kimenet: a szöveti károsodások javulása, a szervezet biológia funkcióinak javulása, a deficitek pótlása

Stage 2: Hahnemann PQRS megközelítés, Terápiás kulcstünetek, Herring háromlábú széke, patológiai megközelítések

A várható kimenet: a krónikus betegség akut fellángolásának megfelelő menedzselése

Stage 3: Hahnemann Krónikus betegségek miazmatikus megközelítése, Boenninghausen Generális, Kent megközelítése hangsúllyal a mentális tüneteken, Jan Scholten periódusos tábla elmélete, Sankaran téveszmék

A várható kimenet:

3a) A krónikus betegség progressziójának megállítása, a betegség visszafordulása, az akut kiújulások számának jelentős csökkentése.

3b) javuló fizikai, érzelmi állapot a PNEI rendszer kiegyensúlyozásával, az energiaszint javulása, az életkedv fokozódása, más krónikus betegséghajlam csökkentése

Stage 4: Sankaran Érzetek és Forrás megközelítése

A várható kimenet: általános jól-lét, gyarapodó eszköztár az élet támasztotta nehézségek leküzdéséhez, a belső konfliktusok oldása, egy teljesebb élet megélése, az akadályok effektív és elegáns elhárításának képessége, a gátló hitek, megrögzött gondolatok oldása, a veleszületett képességek, a teljes potenciál kihasználása

Nos, erre az utazásra hívok minden Kedves Érdeklődőt abban reménykedve, hogy tartalmas és építő beszélgetéssel zárjuk az előadást mindannyiunk hasznára és örömére.  

2023. november 18. szombat 16:00 - 18:00   Dr Túrós Erzsébet

Bemutatkozás:

Dr. Túrós Erzsébet vagyok, gyakorló homeopata orvos Kolozsvárról, Romániából. Előadtam több hazai és nemzetközi webináriumon, nemzetközi konferencián, az LMHI Globális Kollokviumán, valamint Egészség és Életmód Szimpóziumokon, Betegfelvilágosító Workshopokon, Rádióban és Televízióban népszerűsítettem a homeopátiát.

             Tapasztalattal rendelkezem viselkedési problémákkal, szorongással, depresszióval, pánikrohamokkal, OCD-vel, ADHD-vel, autizmussal, PCOD-val, klimax-problémákkal, pajzsmirigybetegségekkel, migrénnel, allergiával, asztmával, enurezissel stb. küzdő gyermekek/ felnőttek sikeres kezelésében.

             A pszichiátriai esetek homeopátiás megközelítéséről, a pajzsmirigy patológiájáról, a betegségek lelki-spirituális okairól tartottam Webinárium sorozatot román és magyar homeopatáknak, valamint nehéz eseteimből bemutattam Mentor- klubjaim keretében.

             2011. óta tanultam homeopátiát George Vithoulkastól – IACH Diploma, majd Mesterkurzuson vettem részt a The other song International Academy of Advanced Homeopathy-n, ahol Dr. Rajan Sankarantól és más indiai homeopatától volt alkalmam tanulni.

Családterápiában képződtem, pszichológiai tanácsadásból és pszichoterápiából szereztem mesteri oklevelet, pszichoszomatikus orvoslást, Új Germán Medicinát, rügyterápiát, Schüssler-sókat, Bach-virágterápiát és asztrológiát tanultam. Mindezen ismeretek segítenek az esetfelvételben, a beteg mélyebb megértésében.

             A Kolozsvári Iuliu Hatieganu Orvostudományi és Gyógyszerészeti Egyetemen szereztem orvosi diplomát, majd 20 éven át a Kolozsborsai Krónikus Elmebetegek Pszichiátriai Kórházában dolgoztam orvosként, ahol a  foglalkoztatás-terápia és a művészetterápia bevezetésével újítottam meg a krónikus pszichés betegek kezelését. Munkásságom legnagyobb elismeréseként 2005-ben Nobel-békedíjra jelöltek 

https://1000peacewomen.org/de/netzwerk/1000-friedensfrauen/erzsebet-turos-150

MEGHÍVÓ:

A homeopátia reményt ad a reménytelenségben és megoldást kínál ott, ahol az allopátia eszközei kimerülnek. Épp ezért valóságos csoda.

De akárcsak a mesében, ahhoz, hogy ennek a varázserőnek a birtokába jussunk, bizony ki kell állni a próbákat, hogy elnyerjük a beavatást.

Az én esetemben sem történt másként. Mert ugyan 2000-ben találkoztam először és megvásároltam az első homeopátiás könyvemet (Peter Chappel: Lelki gyógyitás homeopátiával cimű könyvét), tehát a sors terelgetett engem ebbe az irányba, de a betegségem folytán végül már kényszerített. Súlyos pollenallergiával küzdöttem, amit allopátiasan, mint tudjuk, nem lehet sikeresen kezelni. Homeopatánál is jártam ugyan, de a kezelés szintén hatástalan volt, így a 4. anafilaxiás sokkom meghozta a mély felismerést, hogy orvosként én bárkit kezelhetek, kivéve saját magamat.

Ez volt az a fordulópont életemben, amikor rájöttem, hogy a természetes gyógymódok felé kell fordulnom, és így jutottam el oda, hogy ne mástól várjam, hogy meggyógyítson, hanem tanuljam meg én a módszert.

Semmi sem jelent nagyobb örömet számomra, mint látni azt, hogy a hozzám fordulók élete kedvezően változik a homeopátiás kezelés hatására. A betegség természetétől függően, akár teljes gyógyulások is elérhetőek. De súlyos, krónikus betegségek esetén is jelentősen javulhat a beteg életminősége a homeopátiás kezelés hatására. Ilyen sikerélmény számomra például, amikor a közel 2 éven át általam kezelt ADHD kisfiúnál a gyermekneurológus megszüntette az utánkövetést, mivel annyira jól hatott nála a homeopátiás kezelés.

Ugyanez elmondható bármelyik esetemről, ahol előtte/utána laborértékek és /vagy egyéb szakorvosi kontroll vizsgálatok és főleg a páciensek visszajelzései alátámasztják a homeopátiás kezelés eredményességét.

Ezeket azért tartom fontosnak, mert az a meggyőződésem, hogy ahhoz, hogy a homeopátia elismert és más szakorvosok által is elfogadott legyen, fontos bizonyítanunk, ahol ez lehetséges, hogy miként változott a beteg állapota a homeopátiás szer hatására.  A bizonyítékokon alapuló orvoslást ilyen módon, mi is gyakorolhatjuk.

A homeopátia valóban csodát művel, feltéve, hogy helyes a szerválasztásunk.

De hogy jutunk el a tünettől vagy bonyolult diagnózistól a helyes homeopátiás szerig?

A szerválasztás három allappilére:

 • az esetfelvétel
 • a tünetek repertorizálása
 • a kiválasztott szer megindoklása a Materia Medica referenciák alapján.

Mint tudjuk, az esetfelvétel meghatározó fontosságú. Az Organon 84-es paragrafusában Hahnemann leírja, hogy kellene lezajlania az esetfelvételnek.

De találkoztatok-e olyan pácienssel, aki súlyos diagnozis(ok)kal fordul hozzátok ,nagyon rossz laborértékekkel, de alig van panasza, tünete, ami segítene nektek a szer kiválasztásában?

Minek alapján választjátok ki ilyenkor a megfelelő szert?

Ide tartoznak általában a Vithoulkas féle egészségszint meghatározása szerint a C és D csoportba tartozó betegségek (7–12 egészségszintek), mint pl. krónikus degeneratív betegségek, autoimmun betegségek, pszichés betegségek, stb. melyek egyre gyakoribbak napjainkban.

Néhány esetem rövid bemutásával illusztrálom mi segitett nekem ezekben az esetekben,  a kezelés eredményességét az utánkövetés bizonyítja.

Az eseteim megközelítésében, értelmezésében ötvözöm azt a tudást, amit az évek során megszereztem, a több, mint 20 éves kórházi orvosi tapasztalatom, a családterápiás képzésem, a pszichoszomatikai ismereteim, kiegészítve orvosi asztrológiával, és az összes homeopata Mesteremtől tanultakkal.

Szeretettel várlak, tartsatok velem!

2024. március 23. szombat 16:00 - 18:00 Dr Szepesi Péter

 

Az előadás témája: 

AZ UNIVERZUM SZEKERE, AUDE SAPERE! 

1./ HIRTELEN BESZORULT VILÁG: Homeopátia klinikai körülmények között, avagy a rák csapdában vergődő emberek biológiai rehabilitációja. Eppenbrunn Vita Natura Klinika, Homeopátiás részleg. (30 perc előadás + 10 perc diszkusszió)

2./ LASSAN BESZORULT VILÁG: Kognitív disszonancia és a világ autisztikus viselkedése. Autista jelenség, autista betegség. (30 perc előadás + 10 perc diszkusszió)

3./ SZORIT A CIPŐ, IDEJE LENNE KICSERÉLNI: Autonóm vagyok tehát létezem. A lantanidák az urbánus társadalom sorozata. Minden rendben, vagy semmi sincs rendben?   (30 perc előadás + 10 perc diszkusszió)

PRIVÁT BEMUTATKOZÁS:

1957-ben születtem Budapesten, néhai édesapám belgyógyász szakorvos, édesanyám radiológus asszisztens volt, szinte az anyatejjelszívtam magamba az orvosláshoz való kötődést.

Az első bemutatkozásom az anyai nagyanyám betegágyánál történt:

- kb. hat éves lehettem, csicsergő, mindenre kíváncsi kisfiú és akkor megjegyeztem a nagyanyámnak, ne szomorkodj nagyi, én majd ha nagy leszek, orvos leszek és meg foglak gyógyítani. Nem értettem akkor, miért pityergett el hirtelen. 

- A másik kép, ami eszembe jut kisgyerekkoromból, édesanyámmal sétáltunk a Balaton parton, amikor egyszer csak elgondolkoztam és teljes komolysággal édesanyám felé fordultam, megkérdeztem, - anya, megszületett már minden feltaláló, bölcs, mi mit fogunk csinálni, ha felnövünk? Édesanyám elmosolyodva mondta, hogy ne izgulj kisfiam, nektek is marad bőven tennivaló. - Hát maradt! 

 -  Egy következő kép, ami felvillan még, amikor éjszakai ügyeletben egy erdélyi kolléganővel beszélgettünk, szabadidőnkben általában komoly dolgokról és Ő egy Hahnemann nevüű doktorról mesélt nekem, valamint a homeopátiáról. Akkor még nem sejtettem, hogy életem teljes része lesz egyszer a homeopátiás gyógyítás.

SZAKMAI BEMUTATKOZÁS:

 • 1984. Orvosi diploma: 1984. január
 • 1989. Szakvizsga: Radiológia (különböző kórházak, radiológiai munkahelyek, Szombathely, Győr, Mosonmagyaróvár, Balatonfüred ..)
 • 1990. Agykontroll tanfolyam
 • 1990-1991. Hipnoterápiás képzés
 • 1991-1992. Biológiai rákterápiában első tanulóhelyem: Vita Natura Klinika Németország/Eppenbrunn
 • 1996-2002. Spagyrikus méregtelenítés képviselete : Phönix Laboratorium GmbH.,  Bondorf   
 • 1998. Hagyományos Kínai Orvoslás diploma  
 • 1999-től magánorvosi tevékenység: Sopron, Sárvár, Eppenbrunn, Balatonfüred            
 • 2000. Semmelweis Egyetem Homeopátiás (licence vizsga) engedély
 • 2000. Neurálterápiás diploma
 • 2007. MHOE, ECH által akkreditált, oktatási és vizsgarendszerében szerzett diploma
 • 2008. Európai Homeopátiás Bizottság, nemzetközi diplomája (ECH   diploma)
 • 2007-2010. Prof. Dr. Farokh J. Master, három éves Materia Medica kurzusa, vizsgával (Bp.)
 • 2016-2019. Vita Natura Klinika, Németország, Eppenbrunn, Biológiai rákrehabilitáció, homeopátiás osztályrész felépítése, vezetése

1999- napjainkig, mint magánorvos

ÖSSZEFOGLALVA : HOMEOPÁTIÁS TEVÉKENYSÉGEM :              

                                                 SOPRON (2000- 2012-ig), (Homeopátiás orvosi rendelő)

                                                 SÁRVÁR (2012- 2016-ig). (Természetgyógyász Orvos Centrum)

                                                 EPPENBRUNN (2016-2019) (VITA NATURA KLINIKA, HOMEOPÁTIÁS RÉSZLEG)

                                                 BALATONFÜRED (2019- napjainkig)  ( Homeopátiás rendelés, online konzultáció, előjegyzésre.)  (www.homeoszepesi.hu)

 

Szeretettel várunk Benneteket!

 

Regisztráció

Jelentkezés

Kérjük, figyelmesen töltse ki, a csillaggal megjelölt mezőket semmiképp ne hagyja ki.

Hozzájárulok az adataim Felnőttképzési rendszerben való felhasználásához.

CAPTCHA
Kérjük, klikkeljen az alábbi jelölőnégyzetre, hogy biztosak lehessünk, nem egy spam robot próbál jelentkezni.

A homeopata.hu oldalain található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük, minden esetben forduljon homeopátiás képzettséggel rendelkező orvoshoz, gyógyszerészhez!

A homeopátiás készítmények hatásossága a hagyományos (allopátiás) gyógyszerekéhez hasonló klinikai vizsgálatokkal általánosan nem igazolt.

A homeopátiás gyógyszer szedése nem helyettesíti az orvossal történő konzultációt, a diagnózis megállapítását és a javasolt egészséges életmódot. A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét! Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét, ha a tünetei az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által megadott időn belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.