Utak és történetek

Egyesületi továbbképző előadás-sorozat

Ára: 25.000 Ft + tagdíj

Hol: 

 

 

Kedves Tagjaink!

Utazásra hívunk Benneteket! 

Az útikalauzok homeopata kollégáink, akik térképet mutatnak nekünk. Megtudhatjuk, hogyan jutottak el a gyógyító szerhez, milyen módszer segítette őket, hogyan gondolkodtak. 

Az előadásokon a történeteken és az esetismertetéseken lesz a fő hangsúly. 

Betekintést nyerhetünk az előadó homeopaták gondolkodásmódjába, elmélyülhetünk a technikai részletekben a páciens kezelésén keresztül.

A másfél-két órás előadás alatt olyan kérdésekre kaphatunk választ, mint:

 • hogyan válasszunk szert?
 • milyen potenciában?
 • hogyan kezeljem a visszaesést, az új tüneteket?
 • mikor váltsak másik szerre? 
 • milyen rubrikák segítettek?

 

Tanfolyamunk remek lehetőség a tanulásra és arra, hogy az előadások után kötetlen beszélgetés formájában megosszuk tapasztalatainkat egymással.

Homeopatáknak és képzésben lévő hallgatóknak ajánljuk.

Várunk szeretettel, hogy együtt tanuljunk, kapcsolódjunk, eszmét cseréljünk a homeopátiáról!

Időpontok és előadók: 

 • 2023. január 14. szombat 16:00 - 18:00    Bóna László
 • 2023. február 18. szombat 16:00 - 18:00   dr. Roberto Petrucci
 • 2023. március 18. szombat 16:00 - 18:00  dr. Molnár Mariann
 • 2023. április 15. szombat 16:00 - 18:00     dr. Sal Péter
 • 2023. május 13. szombat 16:00 - 18:00     dr. Pop Magdaléna
 • 2023. június 3. szombat 16:00 - 18:00       dr. Herczeg Márta

A 6 előadás ára: 25.000 Ft + tagdíj

Számlaszámunk: 11649001-50427900-49000006

Hozzáférés: 30 nap

Jelentkezés:

 • e-mailben:  iroda@homeopata.hu
 • Az oldal alján található regisztrációs űrlapon keresztül

 

Az előadásokról felvételt készítünk, de javasoljuk, hogy vegyetek részt rajta személyesen, mert a közös tanulás, interaktív részvétel a cél. 

Az előadások csak a tanfolyam befejezése után lesznek visszanézhetőek. 

Az előadásra való jelentkezéseddel hozzájárulsz a felvétel készítéséhez.

Várunk szeretettel!

 

Részletes program

2023. január 14. szombat 16:00 - 18:00   Bóna László MA 

“A homeopátiás szerválasztási módszerek spektruma. Az azonostól a mély individualizációig, a résztotalitástól a totalitásig. Mikor melyiket alkalmazzuk?” 

Bevezető módszertani előadásában Bóna László összefoglalja a homeopátiában alkalmazott leggyakoribb szerválasztási módszereket és elhelyezi őket a hasonlóság alapú szerválasztás azonosságtól a mély individualizációig terjedő spektrumán, az elméleti ismereteket illusztratív esetpéldákkal tarkítva.

Bóna László a CHE Homeopátiás Magániskola vezető mester tanára, a Homeopátiás Gyógyművészeti Társaság elnöke, a legtermékenyebb magyar homeopátiás szakíró, több tucat ismeretterjesztő és homeopátiás szakkönyv szerzője. Tanári munkásságának elismeréseként a londoni CHE 2018-ban tiszteletbeli homeopátiás diplomával tüntette ki. Gondolatiságtól híresen sziporkázó előadásait hallgatva ezrek estek szerelembe a homeopátiával és százak kezdtek komoly homeopátiás képzésbe. Érdekes, izgalmas emberi sorsokat bemutató esettanulmányai a hallgatók számára életre keltik a homeopátia Hahnemanni elméletét.

2023. február 18. szombat 16:00 - 18:00   Dr. Roberto Petrucci MD 

“Híd az egyedi szerképen alapuló és a rendszerszemléletű módszerek között: szerválasztás a szercsoportok nyolc megkülönböztető jellemzője (“8 essentials”) és az EKAP útvonaltervező módszer alapján” 

Roberto Petrucci a 8 alapvető jellemző (“8 ESSENTIALS”) módszerével a lényeglátást, az egyszerűséget és a praktikusságot ötvözi és képviseli a klinikai döntéshozatalban. Széleslátókörűen, ugyanakkor saját esetek ezreinek ismeretében kiválasztott esszenciális csoportjellemzők alapján választja ki a páciensnek megfelelő, mély totalitás alapú szert. A 8 alapvető jellemzőre alapuló módszerével egy azok közül, akik hidat építenek az egyedi proving tüneteken, illetve a rendszerszemléletű gondolkodáson alapuló megközelítések között.

Roberto Petrucci az egyik legismertebb nemzetközi tanár a homeopátiás szakmában.

Homeopátiás diplomáját  Alfons Geukens  klasszikus homeopátiás klinikai oktatási központban szerezte meg Hechtelben, Belgiumban.

Nemcsak saját hazájában, Olaszországban tanítja a homeopátiát, hanem számos egyéb országban is világszerte, (Argentína, Belgium, Bulgária, Csehország, Dubai, Németország, Magyarország, India, Anglia, Lettország, Marokkó, Mexikó, Norvégia, Románia, Szerbia, Szlovénia, Svédország, Svájc, Törökország, USA).

Tanítási stílusát a dinamizmus jellemzi, szemináriumait  "inspirálónak" tartják, nagyszerű inspirációt és új ötleteket ad az előadásai során.

Munkássága:

 • A milánói HOMEOPÁTIAKÖZPONT elnöke és a milánói HOMEOPÁTIAKÖZPONT tanszékvezetője.
 • A Genovai Homeopátiás Orvosi Iskola társigazgatója.
 • 11 homeopátiás világkongresszus előadója.
 • A FIAMO (Homeopátiás Egyesületek és Orvosok Olasz Szövetsége) 7 olaszországi kongresszusának előadója.
 • A 2004-2005-ös tanévben a L'Aquilai Egyetem "Posztgraduális homeopátiás gyógyászati tanfolyamának" orvosi tárgyak előadója.
 • 2010-től 2014-ig a Bolognai Egyetem 2. szintű homeopátiás orvoslás mesterképzésének előadója.
 • 2000-től 2005-ig a FIAMO Iskola - Képzési - Oktatási Osztályának igazgatója.
 • Tagja a FIAMO - SIMO képzett homeopaták és tanárok nyilvántartásának.

Művei:

 • A "Csoportok és témák" című könyv szerzője, amely angol, német, spanyol, olasz, török és spanyol nyelven jelent meg.
 • A "Gyermekek" című könyv szerzője, amely angol, német, olasz, román és török nyelven jelent meg.
 • A Radar 9, 10 és Opusban megjelent "Gyermekfogalmak" című repertórium szerzője.
 • Aktívan részt vesz a "8 Esszenciális" és az "EKAP GPS" fejlesztésében Németh Viktóriával együtt.
 • Hamarosan megjelenő új könyve az 'ADHD és a homeopátia' Németh Viktóriával közösen.

Konzultációk Milánóban, Budapesten, Genovában, Sarzana-ban és online világszerte Németh Viktória közreműködésével.

2023. március 18. szombat 16:00 - 18:00   Dr. Molnár Mariann, MD 

Mivel a sorozat címe „Utak és történetek”, én ezt szabadon és mégis szó szerint értelmeztem. Egy erősen eklektikus stílusú és nagyon intim szerelmi történettel, vallomással készülök, a sajátommal, hogyan lett egyéjszakásnak induló kalandomból élethosszig tartó szenvedve-szerelmetes házasságom a klasszikus homeopátiával. Elmesélem a sorsfordító élményeimet, igyekszem hitelesíteni a történeteket konkrét esetek bemutatásával. Nem ígérhetek semmiféle csodát, bár nekem az elmúlt közel 34 év a rengeteg nehézség, gáncsoskodás és az egyre nehezebben viselt egyszemélyes felelősség ellenére tényleg maga a csoda, amit már senki és semmi nem vehet el tőlem. 68 éves leszek az idén, 34 éppen ennek a fele.

Bóna Laci nagyon klassz sorozatindítója után bátrabban lehetek én is emocionális és kalandozhatok néha egy kicsit a tudományostól a spirituális felé. …és bár a hallgatóság inkább válaszokat várna tőlünk, én sem fukarkodom majd nyitva hagyott kérdésekkel.

2023. április 15. szombat  16:00 - 18:00   Dr. Sal Péter, MD

Csupaszon darázsfészekbe?

Miért vállaltam homeopátiás előadást számos gyermekorvosi kongresszuson? Milyen érzés azt hallani egy előadás után, hogy a szekció elnöke kijelentette, hogy ha tudta volna, hogy homeopátiás előadás lesz, nem engedte volna lemenni... 

Hiszek abban, hogy a betegek gyógyításának legfontosabb útja, ha tükröt mutatunk nekik.  Ez az a gyógymód, amitől legtöbbet kaptam mind egyénileg, mind családilag.

Homeopátiával 1998. óta foglalkozom, magánrendelést is folytatok. Mentálhigiénés tanulmányaim sokat segíthetnek abban, hogy a vizsgálat során felszínre kerülő problémáikra jobban reagálhassak. Homeopátiás praxisomban az akut betegségek kezelésében a Heiner Frei féle polaritás analízist alkalmazom, mert ha a páciensek előre kitöltik a kérdőíveket, akkor 15 perc alatt is lehet szert választani. A krónikus betegségek kezelésében a rendelőben sajnos csak max 30 perc áll rendelkezésemre, ebben főleg Sankaran módszereit és a Macrepertory programot használom. A gyermekek kezelésében a Tinus Smits-féle oltáskivezetést és gyógyszerkivezetéseket is alkalmazom.

2023. május 13. szombat  16:00 - 18:00   Dr. Pop Magdaléna, MD

Alapvégzettségem fogszakorvos, fogszabályozó szakorvos. Ez egy nagyon szép, manuális készségeket igénylő gyógyító munka, amit nagy örömmel végzek mind a mai napig. 

Mégis az utóbbi 20 évem „nagy szerelme” a homeopátia. 

Mindig is érdekelt a betegségek okainak mélyebb szintű megértése, az emberi működés rejtett mozgatórugóinak ismerete. Előbb asztrológiát, majd homeopátiát tanultam. 2006-ban Rajan Sankaran előadása Budapesten egy új távlatot nyitott meg előttem. Nagy lelkesedéssel kezdtem el tanulni az általa bemutatott Érzet-módszert. Az idők folyamán sok más neves homeopata orvos tanfolyamain vettem részt itthon és külföldön egyaránt.

Tanáraim között említeném: Dr. Jayesh Shah, Dr. Rajan Sankaran, Joshi házaspár, Dr. Mahesh Gandhi,  Dr. Dinesh Chauchan, Jonathan Hardy, Dr. Jeremy Sherr, Dr. Linda Johnston, Annette Seevliet, Jan Sholten, Michal Yakir...

Kiegészítésképpen elvégeztem a klinikai homeopátiás képzést is, így a homeopátiás gyógymódot a mindennapi fogászati tevékenységem során is használom.

Homeopata orvosként több módszert is ötvözők, lehetőleg minden esetben igyekszem pácienseim belső világát érzet szinten megismerni. Ugyanakkor nagyon fontos szerepe van a szerválasztásban a személyes fejlődési szint meghatározásának. Minden esetben repertorizálok, a Mac Repertory programot, illetve most már a továbbfejlesztett változatát, a Synergy Softvert használom. 

Előadásom során szeretném megismertetni veletek, hogyan segítek pácienseimnek érzeteik megtapasztalásában, felismerésében. 

Hogyan lehet ráhangolódni erre a belső térre, ahol ez a folyamat ki tud bontakozni? 

Mit értek érzet alatt?

Mindnyájan egy érzetvilággal - egyéni energia mintázattal születünk. Emberi tudatunknak ez adja meg egyéni színezetét. Olyan, mintha egy mélyebb szinten folyamatosan vennénk egy tőlünk idegen, a természetben létező másik tudat minőségét (ásványi, növényi vagy állati), mint egy rádióadó, ahol a fő (emberi) hullámsáv mellett folyamatosan beszüremlik egy másik adó hangja is.... Ez az „idegen” minőség átszővi egész lényünket, meghatározva egyéni érdeklődésünket, személyiségjegyeinket, megszínezi látásmódunkat, táplálja tévhiedelmeinket, meghatározza kapcsolódásunkat a világhoz, beszűrődik álomvilágunkba. Egyensúlytalanságaink, tüneteink ezeket a „nem emberi” mintázatokat tükrözik vissza. Felfedezni belső érzetvilágunkat egy izgalmas kaland. Mivel az érzetek egy nem emberi, mondhatni idegen minőséget hordoznak, legtöbbször elutasítjuk, megtagadjuk őket. Amikor tudatunk fénye először rávilágít ezekre a homályos területekre sokszor nevethetnékünk támad, mert az emberi elme számára teljesen abszurd, amit tapasztalunk, mégis része a Valóságunknak, Egységünknek.  Felületesebb szinten sok homeopátiás szer le tudja fedni a tüneti képet; az érzet-forrás szinten egyre szűkül a kör, míg a valódi simmilinum meg nem mutatja magát. Ilyenkor a gyógyulás sokkal mélyebb szinten tud megnyilvánulni, nem csak tüneteiben fog javulást tapasztalni a páciens, de egy valódi lelki átalakulás megy végbe, melynek során a torzulások, szélsőséges egyensúlytalanságok kisimulnak, harmonizálódnak.

Pár szóban ezt úgy szokták megfogalmazni, ismét Önmagam vagyok!

2023. június 3. szombat  16:00 - 18:00   Dr. Herczeg Márta, MD

Pszichiáter homeopataként dolgozva elsősorban mentális panaszokkal érkező páciensekkel foglalkozom. A gyógyító munkám egyik alappillére a klasszikus homeopátia, amit 20 évvel ezelőtt kezdtem tanulni. Az évek során sokféle irányzattal, módszerrel ismerkedtem meg és mostanra kialakult a napi rutinomban egy olyan, számomra bevált megközelítés, amit általánosan alkalmazok.

Minden esetet repertorizálok és minden esetet megvizsgálok homeopátiás rendszerszemléleti szempontból is. Ez utóbbi nem köthető egyetlen koncepcióhoz, használom Sankaran, Scholten, Mahesh Gandhi, a Joshi házaspár és Michal Yakir megközelítését is.

Az előadásban sikeresen kezelt eseteken keresztül szeretnék betekintést nyújtani abba, hogyan történik mindez a gyakorlatban.

Regisztráció

Jelentkezés a tanfolyamra - e-learning

Kérjük, figyelmesen töltse ki. A csillaggal megjelölt mezőket semmiképp ne hagyja ki.

A homeopata.hu oldalain található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük, minden esetben forduljon homeopátiás képzettséggel rendelkező orvoshoz, gyógyszerészhez!

A homeopátiás készítmények hatásossága a hagyományos (allopátiás) gyógyszerekéhez hasonló klinikai vizsgálatokkal általánosan nem igazolt.

A homeopátiás gyógyszer szedése nem helyettesíti az orvossal történő konzultációt, a diagnózis megállapítását és a javasolt egészséges életmódot. A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét! Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét, ha a tünetei az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által megadott időn belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.