Drágakövek a homeopátiában

Peter Tumminello könyvei alapján

Ára: 45.000 Ft + tagdíj

Hol: 

 

 

Az utóbbi évtizedben rendkívül sok új gyógyszer jelent meg a homeopátia területén. Ezeknek a csoportjellemzői és a csoportokba tartozó szerek tünetképei közt nem könnyű eligazodni, így mindig nagy segítség, ha valaki készen kapja meg a kidolgozott materia medica-t és az azt árnyaló háttérinformációkat, hall esetismertetéseket olyan kollégától, aki mindezekben az új tanokban már elmélyedt és használja is ezeket a szereket, sőt még rá is világít a gyógyszergyártáshoz felhasznált kiindulási anyagok és szerképek közti rejtett összefüggésekre!

Az egyik ilyen új szercsoportot a drágakövek szerei képezik.

Drágakő szerek eddig is léteztek a homeopátiában, de elég hiányos volt a paletta és más minőségeit is ismerhettük meg (pl. Adamas), mint amit Peter Tumminello munkássága tár elénk; - aki eddig jól ismert és számos nem ismert drágakőből készített homeopátiás gyógyszert és vezetett proving-okat – Twelve jewels c. könyve jelentette ebben a témában az áttörést, melyet nyomtatásban két másik angol nyelvű könyv és egy áttekintő táblázat követett.

Divinyi Péter (CHE diplomás homeopátiás tanácsadó) kollégánk felkérésünkre arra vállalkozott, hogy két nap alatt megismertet minket a drágakő szerek legfontosabb csoportjellemzőivel, azok ásványtani, mitológiai, gyógyászati vonatkozásaival és homeopátiás tünetképével, felhasználási lehetőségeivel. Mindezek megismerése után összesen 6+7, azaz összesen 13 (!) drágakő szert fogunk tudni felismerni a gyakorlatban, így ezek esszenciájával lesznek tudásban gazdagabbak azok, akik részt vesznek a felvételről visszanézhető online képzésen.

A képzésen résztvevők a webináriumot követően az előadó felajánlásának köszönhetően több száz oldalas, illusztrált prezentációs anyagot is kézhez kapják, amely repertorizációs segédeszközként is alkalmazható a napi gyakorlatban.

A képzés díja: 45.000 Ft + tagdíj    (Számlaszámunk: 11649001-50427900-49000006)

Homeopatáknak és képzésben lévő hallgatóknak ajánljuk.

Jelentkezés:

- e-mailben: iroda@homeopata.hu

- az oldal alján található regisztrációs űrlapon keresztül

Hozzáférés: 30 nap

Órarend:

Május 6. (szombat)

 9:00 - 9:30 könyv felvezetése, miről szól a 2 alkalom, drágakövek általában véve, csoportjellemzők

 9:30 - 11:00 Amethyst, Black opal

11:00 - 11:20 szünet

11:20 - 13:30 Diamond, Emerald

13:30 - 14:30 ebédszünet

14:30 - 16:00 Golden topaz, Lapis lazuli

16:00 - 16:15 kérdések-válaszok

 

Május 20. (szombat)

 9:00 - 11:00 Morion, Pearl

11:00 - 11:20 szünet

11:20 - 13:30 Quartz, Rhodonite, Ruby

13:30 - 14:30 ebédszünet

14:30 - 16:00 Sapphire, Rose Quartz

16:00 - 16:15 kérdések-válaszok

Várunk szeretettel!

Az előadóról:

DIVINYI PÉTER

A 46 éves előadó a CHE Homeopátiás Magániskolában szerzett homeopátiás tanácsadói végzettséget 2018-ban. Diplomamunkáját dr. Rácz Zsuzsanna és dr. Titkos Csaba konzulensi támogatása mellett „Az álmok homeopátiás analógiáinak értelmezése, azaz az álmok, mint „kulcsok” a homeopátiás gyógyításban” címmel készítette el.

 A gyógymóddal 2004-ben ismerkedett meg, és azóta is elkötelezett a homeopátia ügye mellett. 2008-tól közel egy évtizedig a Laboratoires Boiron alkalmazásában dolgozott vezető pozícióban. 2016. óta foglalkozik homeopátiás tanácsadással. 2022 szeptembere óta a Terápia Natúra Alapítvány szakmai vezetőjeként osztja meg idejét a konzultációs munka és a homeopátiás gyógymód népszerűsítése között. Szabadidejében szakkönyveket olvas, cikkeket ír és főleg homeopátiával kapcsolatos tartalmakat oszt meg a közösségi médiában jelen lévő csoportjában, a Budai Homeopátiás Szellemi Műhelyben. Korábban (a CV-19 előtt) számos szakmai és laikus rendezvényt szervezett különböző homeopátiás vonatkozású témákban, homeopata szakemberek meghívásával, melyek laikus és szakmai közönség soraiban is nagyon népszerűek voltak.

Az Arachnida csoporttal kapcsolatos saját szakmai tapasztalatait és új felismeréseit közel tíz előadás alkalmával több száz fős magyar közönség számára prezentálta. Mindezek után a Szlovák Klasszikus Homeopátiás Akadémia meghívására 2020 nyarán egy négy napos előadás keretében osztotta meg tudását angol nyelven, nemzetközi szakembergárda előtt. A szeminárium oly mértékű pozitív visszhangot kapott szakmai körökben, hogy az év októberében mintegy 200 fős lengyel, cseh, szlovák, német, francia és osztrák szakmai közönség számára 2 napos webinárium formájában is megismétlésre került.

A későbbiekben a Magyar Integratív Homeopátiás Egyesület invitálására a homeopátia alapjaira tanította a hallgatókat online formában. Homeopátiás alaptanfolyamot több alkalommal is tartott két homeopata társával karöltve. Saját magára szabad gondolkodóként tekint, akit több nagy homeopata szellemisége megérintette, de mindennél többre tartja az empirikus tudást, melyet a szakma gyakorlása közben sajátít el a mindennapi munka során. Előszeretettel inspirálódik a tudatalatti tartalmak dekódolása érdekében az ősi keleti tanokból. Különösen érdekli a mítoszok, a sámánizmus és a szimbólumok világa. Célja a szercsoportok közti összefüggések mélyebb megismerése, újabb összefüggések meglátása és az elsajátított tudás megosztása mindenkivel, aki nyitott gondolkodású és befogadó a témában. Jelenleg napi feladatai ellátása mellett családállító képzésben vesz részt és egy materia medica könyv magyar nyelvű adaptációján dolgozik.

 

Regisztráció

Jelentkezés a tanfolyamra - e-learning

Kérjük, figyelmesen töltse ki. A csillaggal megjelölt mezőket semmiképp ne hagyja ki.

A homeopata.hu oldalain található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük, minden esetben forduljon homeopátiás képzettséggel rendelkező orvoshoz, gyógyszerészhez!

A homeopátiás készítmények hatásossága a hagyományos (allopátiás) gyógyszerekéhez hasonló klinikai vizsgálatokkal általánosan nem igazolt.

A homeopátiás gyógyszer szedése nem helyettesíti az orvossal történő konzultációt, a diagnózis megállapítását és a javasolt egészséges életmódot. A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét! Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét, ha a tünetei az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által megadott időn belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.