xxx

Üdv!

"Lábzsibbadás" címszó alatt már kaptam egy választ a problémámra, miszerint kivizsgálás után lehetne csak szert ajánlani.
Nos, a problémámat a háziorvosom helyettese nem igazán vette komolyan, valami idegbecsípődésre tippelgetett, majd elmúlik, semmi komolyabb kivizsgálás nem történik (házidokim még kb 4 hétig szabin-majd konzultáljak vele), a zsibbadás jelentős részét egyébként azóta fájdalom váltotta fel.
Jobb nagylábujjam, az abban lévő csont, a nagylábujjam mellet lévő "bütyök" valamint az egész lábfej csontozata égően fáj.  Főleg akkor ha ránehezedek. Néha a talpam is, de főleg a lábfej csontjai.  Az egész jobb lábamon érzek egy minimális gyengeséget, de inkább erősebb zsibbadást/zsibogást, hangyamászás érzést.  Amit írtam múltkor, ha kézzel masszírozom a lábfejem, erős hangyázás van benne.
Én a második pfizer oltás utánhoz kötöm a problémát, ezt abszolút nem vették komolyan.

Nem tudom milyen irányba fordulhatnék ezzel, szívesen fogadok javaslatot, hogy egyáltalán milyen területen keresgéljek magamnak orvost, kivizsgálást, bármit. Ha szert is ajánlanak esetleg, külön örülnék. Ha szükség van ehhez plusz infóra az eddig elmúlt levelem+ emellet akkor írok ismét, köszönöm munkásságukat!

 

Orvos válaszol

Kedves Kérdező, 

Javaslom, hogy sürgősen keressen fel egy neurológust, ahol talán tisztázódnak a panaszok mögött álló okok.  

A jobb láb gyengeség és a zsibbadásos panaszok gerincvelői idegek gyöki nyomásából eredhetnek, a porckorong sérvet mindenképpen ki kell zárni. 

Amíg nincs diagnózis, addig nem lehet korrekten homeopátiás szert javasolni sem. 

Üdvözlettel, 

dr. Tóth Marian

A homeopata.hu oldalain található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük, minden esetben forduljon homeopátiás képzettséggel rendelkező orvoshoz, gyógyszerészhez!

A homeopátiás készítmények hatásossága a hagyományos (allopátiás) gyógyszerekéhez hasonló klinikai vizsgálatokkal általánosan nem igazolt.

A homeopátiás gyógyszer szedése nem helyettesíti az orvossal történő konzultációt, a diagnózis megállapítását és a javasolt egészséges életmódot. A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét! Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét, ha a tünetei az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által megadott időn belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.