Vírusölő vagy homeopátiás szer

Jó napot kívánok!

6 éves kisfiamnak a jobb oldali mandulája egy kicsit nagyobb július óta. Ott történt valami, mert azóta küzdünk 2 hetente visszatérő lázzal. Mandulájával sosem volt probléma, nem fájt neki, nem is köhög, orra sem folyik. Annyi a tünet hogy 2 napig lázas. Véreredménye jó, egy kicsit vashiányos. Voltunk szerológiai vérvételen is ebstein barr víruson átesett. Vagy lehet post covid tünet? Milyen vírusölő vagy homeopátiás szert tudna ajánlani? Oscillococcinum golyókat most kezdtük szedni.

Köszönöm a választ!

 

Orvos válaszol

Kedves Gabriella!

Valóban vashiány okozhat visszatérő betegséget, ezért alapellátó gyermekorvosuktól kérjenek beutalót vérkép, vas vizsgálatra egy egészséges időszakban (nem tudom, hogy a korábbi vérvételen volt-e vas vizsgálat). 

Ha vashiány kimutatható, 3 hónapig vaskúrát kell végezni. Közben, ha akut betegség van, 1 hét szünetet tartsanak. 

Homeopátiás kezelés a nagy mandulákra csak akkor szükséges, ha gyakran van mandulagyulladása, illetve ha éjjel horkol, légzési akadályt okoz. Ez esetben forduljanak homeopata orvoshoz, mert a személyiség vonások kikérdezése és orvosi vizsgálat is szükséges a gyógyszerválasztáshoz. Az immunrendszer támogatására végezzenek kúrát az alábbiakból:

havonta 2 hétig Echinacea augustifolia C5 vagy C9 golyóból szedjenek a hónap első 2 hetében hétfőtől péntekig 1x5 golyót. Egész hónapban szombaton és vasárnap: Thymuline C5 vagy C9 golyóból 2x5 golyót.

Javulást kivánok!

Dr Sal Péter

 

A homeopata.hu oldalain található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük, minden esetben forduljon homeopátiás képzettséggel rendelkező orvoshoz, gyógyszerészhez!

A homeopátiás készítmények hatásossága a hagyományos (allopátiás) gyógyszerekéhez hasonló klinikai vizsgálatokkal általánosan nem igazolt.

A homeopátiás gyógyszer szedése nem helyettesíti az orvossal történő konzultációt, a diagnózis megállapítását és a javasolt egészséges életmódot. A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét! Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét, ha a tünetei az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által megadott időn belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.