Vesekő

Tisztelt Doktornő!

Szeretném a segítségét kérni.

Édesapámnak jövő héten kedden lesz egy vesekő műtéte (PCNL). Az orvos tájékoztatása szerint 2% esély van arra, hogy a vese esetlegesen bevérzik és nem tudják eltávolítani elsőre a követ.

Ismerőseim javasolták, hogy szedjen előző nap Arnica nevű homeopátiás készítményt.

Tudna-e abban segíteni, hogy milyen erősségű javasolt ebből a készítményből (Arnica 30-at javasoltak), milyen adagolásban kellene bevenni ezt a készítményt, illetve hány alkalommal javasolt a műtét előtt bevenni?

Előre köszönöm megtisztelő válaszát.

Üdvözlettel, Márta

Orvos válaszol

Kedves Márta.

A műtét előtti napon a C30 Arnica-t legalább 3-szor vegye be az édesapja. Műtét után is többször(akár 3x4x). Amit még lehetne: Műtét előtt egy adag Phosphorus C30, műtét után néhány napig Staphysagria C30 napi 2x, és a Phosphorus C30 is napi kétszer. Ez persze egy javaslat a sokféle megoldás közül, de egészen biztos megkönnyíti a lábadozást és jó eséllyel a 2%-t is csökkenti.  Ami még megfontolandó a későbbiekre vonatkozóan. A kőképződés (újraképződést) is meg lehetne próbálni homeopátiás kezeléssel megakadályozni. Ehhez már homeopata segítségére lesz szükségük. Jobbulást az édesapjának.

Üdvözlettel, dr. Sebő Zsuzsanna

A homeopata.hu oldalain található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük, minden esetben forduljon homeopátiás képzettséggel rendelkező orvoshoz, gyógyszerészhez!

A homeopátiás készítmények hatásossága a hagyományos (allopátiás) gyógyszerekéhez hasonló klinikai vizsgálatokkal általánosan nem igazolt.

A homeopátiás gyógyszer szedése nem helyettesíti az orvossal történő konzultációt, a diagnózis megállapítását és a javasolt egészséges életmódot. A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét! Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét, ha a tünetei az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által megadott időn belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.