Vényomás csökkentők és a homeopátiás szerek

T. Doktornő/Úr!

Régóta magas a vérnyomásom, jelenleg Amlodipin tablettát szedek rá. Nagyon fáj a hátam, az ízületeim. Mindig jó szokott lenni ilyenkor a homeopátiás Árnika 15 ch és a Hypericum perforatum 15 ch. Az Anlodipin tabletta tájékoztatójában benne van, hogy orbáncfú tartalmú gyógyszerrel együtt nem szedhető. Kérdésem a fenti két homeopátiás golyócska az Amlodipinnel bevehető egy pár napig? Természetesen nem egyidőben, betartva a homeopátiás szerek szedésére vonatkozó szabályokat.

Köszönöm megtisztelő válaszukat előre is!

Orvos válaszol
Tisztelt Kérdező!
 
Az említett homeopátiás szerek  a potenciálási eljárás során anyagi mennyiségben már elhanyagolható mennyiségben tartalmaznak a kiindulási növényekből, ezért fitoterápiás hatásra nem kell számitani. Néhány napos kúra biztosan nem fogja a vérnyomását befolyásolni, nyugodtan szedje egy napon a vérnyomáscsökkentőkkel. 
 
Dr Sal Péter

 

A homeopata.hu oldalain található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük, minden esetben forduljon homeopátiás képzettséggel rendelkező orvoshoz, gyógyszerészhez!

A homeopátiás készítmények hatásossága a hagyományos (allopátiás) gyógyszerekéhez hasonló klinikai vizsgálatokkal általánosan nem igazolt.

A homeopátiás gyógyszer szedése nem helyettesíti az orvossal történő konzultációt, a diagnózis megállapítását és a javasolt egészséges életmódot. A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét! Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét, ha a tünetei az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által megadott időn belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.