Várandósság és a homeopátia

Tisztelt Szakértő!

Szezonàlis pollen allergiám van (májustól őszig), ami biztos a parlagfű, por, atka, ez lett megàllapìtva közel 15 éve. 36 éves, àllapotos kismama vagyok. A terhességem előtt gyógyszert szedtem (Desloratidine + orrspray), most viszont nem lehet és nem is akarom. Elkezdtem szedni a Coryzalia Neo homeopátiás gyógyszert és mellé a Reventil orrspray-t (Ectoin+tengervíz), jól tudom, hogy ezeket hasznàlhatom? Ha igen,milyen hosszan, napi mennyiségben? Jelenleg 36 hetes terhes vagyok. Szoptatàs alatt is használhatom?
Nem vészes az àllapotom, vannak napok, amikor erőteljesebb, az orrspray-t ritkábban használom, amikor nagyon be van dugulva az orrom, de ez ritkább, nem napi szintű és sokszor a bogyó elég is.

Köszönöm a segìtséget!
 

Orvos válaszol
Kedves Beàta!
 
A várandósság  és szoptatás alatt szedhetők a homeopátiás szerek, ennek két útja van: lehet egyénre szabott homeopátiás szert javasolni a tünetek kikérdezésével, homeopata orvos segitségével. A másik út a komplex szerek alkalmazása, ilyen a Coryzalia neo tabletta is.  Javaslatom: szedjen egy hetente ismétlődő kúrát az alábbi módon:
Coryzalia neo tabletta hetente hétfőn, kedden és pénteken, szombaton naponta 2x1 tablettát oldjon fel 2 dl mentes ásványvizben  és kortyolgassa el fél nap alatt..
Histaminum C 12 vagy C15 hetente szerdán, csütörtökön 1x5 golyót oldjon fel 2 dl mentes ásványvizben és kortyolgassa el fél nap alatt.
Ha ez a kúra nem okoz megfelelő javulást, akkor a tünetek részletesebb kikérdezése céljából forduljon homeopata orvoshoz. 
 
Javulást!

Dr.Sal Péter

A homeopata.hu oldalain található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük, minden esetben forduljon homeopátiás képzettséggel rendelkező orvoshoz, gyógyszerészhez!

A homeopátiás készítmények hatásossága a hagyományos (allopátiás) gyógyszerekéhez hasonló klinikai vizsgálatokkal általánosan nem igazolt.

A homeopátiás gyógyszer szedése nem helyettesíti az orvossal történő konzultációt, a diagnózis megállapítását és a javasolt egészséges életmódot. A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét! Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét, ha a tünetei az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által megadott időn belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.