Tüdőfibrózis

Szeretném megkérdezni, hogy idiopathias tüdőfibrózisra, amely 5 és fél éve OFEV gyógyszerrel szinte tünetmentes volt, majd 2 nap alatt nagyfokú romlás (légszomj a legkisebb mozgásra, fizikai aktivításra) következett be, belobbant a tüdő hegesedés, milyen homeopathiás megoldás lehetséges?
Köszönöm

Orvos válaszol

Tisztelt  Mária!

Önnek is egy korábbi válaszomat tudom küldeni.

Számos homeopátiás gyógyszer hatékony fulladós, nehézlégzésben szenvedő páciensek számára.  A homeopátiás kezelés  azonban nem diagnózisra, hanem a beteg tüneteire javasolható, azaz tudni kell, milyen mozgás, testhelyzet, külső körülmény rontja vagy javítja a tüneteit. Ezért a kérdésére nagyon nehéz válaszolni, leginkább azt javaslom, hogy forduljon homeopata orvoshoz, aki megvizsgálja, kikérdezi és ennek alapján javasol terápiát. Megpróbálhatja fulladás, nehézlégzés kezelésére a carbo vegetabilis C12 vagy C15 golyó, heti 5 nap 2x5 golyó (max 4 hétig).

Köszönöm:

Dr.Sal Péter

A homeopata.hu oldalain található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük, minden esetben forduljon homeopátiás képzettséggel rendelkező orvoshoz, gyógyszerészhez!

A homeopátiás készítmények hatásossága a hagyományos (allopátiás) gyógyszerekéhez hasonló klinikai vizsgálatokkal általánosan nem igazolt.

A homeopátiás gyógyszer szedése nem helyettesíti az orvossal történő konzultációt, a diagnózis megállapítását és a javasolt egészséges életmódot. A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét! Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét, ha a tünetei az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által megadott időn belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.