Tolerancia

Tisztelt Doktorok!

Lehet, hogy buta kérdés, de hátha van homeopátiás segítség is ilyen helyzetre.
Eléggé tisztaság- és rendmániás vagyok, de inkább csak igény szinten. Azaz igénylem nagyon a patika rendet és tisztaságot magam körül, de nem mindig csinálom meg magam után sem a takarításokat.
Viszont, amikor a párom nem csinálja meg maga után ( ami elég sokszor előfordul) akkor eldurran az agyam, nem beszélek vele több napig, sértődősködöm, idegeskedem ezen, lassan a kapcsolatunk is rámegy.... Dolgozik az ügyön, de lassan haladunk, türelmetlen vagyok vele ebben az ügyben, kicsit sem tudom tolerálni. (van épp más rengeteg baja is, stb de akkor sem megy) Mindig a takarításon, rendrakáson veszekszem.

Esetleg tudna segíteni rajtam valami szer? Lenyugodni, toleránsabbnak lenni?

Köszönöm.

 

Orvos válaszol

Kedves Kérdező!

Hozzám elsősorban testi panaszokkal fordulnak az emberek, de mivel a homeopátia az egész emberre hat, sokszor tapasztalatom azt, hogy ha valaki megkapja a jó szert, akkor kiegyensúlyozottabbá válik és nagyobb összhangba kerül önmagával és környezetével is. 

Tehát ha homeopátiás segítséget szeretne ebben a kérdésben, akkor személyre szabott homeopátiás szerre van szüksége, amit egy alapos konzultáció segítségével lehet megállapítani. Így látatlanban, interneten keresztül nem létezik instant megoldás erre a problémára. 

És persze fontos, hogy a  problémát komplexen kell megközelíteni, mert minden minket irritáló helyzet rólunk szól, nekünk jelent üzenetet. Mi az, ami ebből az én problémám, amit kivetítek a másikra és mennyi valóban az ő része?  Vonjuk vissza a projekcióinkat és nézzük meg, mi az, amit nekünk kell megoldani ahhoz, hogy helyreálljon a béke. Tehát érdemes pszichológiai szempontból is dolgozni az ügyön, talán az a legjobb, ha olyan homeopatához megy, aki pszichoterápiás képesítéssel is rendelkezik. Honlapunk orvoslistáján szerencsére vannak ilyen kollégák. 

https://www.homeopata.hu/hu/content/homeopatias-orvosok

Üdvözlettel, 

dr. Tóth Marian

 

A homeopata.hu oldalain található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük, minden esetben forduljon homeopátiás képzettséggel rendelkező orvoshoz, gyógyszerészhez!

A homeopátiás készítmények hatásossága a hagyományos (allopátiás) gyógyszerekéhez hasonló klinikai vizsgálatokkal általánosan nem igazolt.

A homeopátiás gyógyszer szedése nem helyettesíti az orvossal történő konzultációt, a diagnózis megállapítását és a javasolt egészséges életmódot. A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét! Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét, ha a tünetei az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által megadott időn belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.