Több homeopátiás gyógyszer szedése

Többféle betegségem és tünetem van, és azokra többféle homeopátiás bogyó lenne alkalmas. Valóban egy időben csak egyfajta bogyó szedhető (akkor is, ha közöttük nem merül fel olyan kölcsönhatás mely kizárná egymást), és ha annak az egynek a szedését abbahagytam csak akkor szedhető be a következő?

Egy homeopátiás doktor úr mondta így nekem.

Pontos válaszukat várom.

Orvos válaszol

Kedves Kérdező,

A homeopátiás szereket a szervezetet érő ingerként kell tekintenünk, ezért ha túl sok szert alkalmaz egyszerre, nem tudjuk, hogy a fellépő tünetek melyik szernek tulajdoníthatók. Ezért nem szeretjük  kombinálni a szereket. Ha mégis szükség van több szer egyidejű szedésére, legalább 30 perc különbséget tartson közöttük! Fontos a jó szerválasztás, mert tényleg vannak szerek, melyek antidotálják egymás hatását! Külön könyv foglalkozik az egymással jól kombinálható szerekkel!

Dr.Sal Péter

A homeopata.hu oldalain található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük, minden esetben forduljon homeopátiás képzettséggel rendelkező orvoshoz, gyógyszerészhez!

A homeopátiás készítmények hatásossága a hagyományos (allopátiás) gyógyszerekéhez hasonló klinikai vizsgálatokkal általánosan nem igazolt.

A homeopátiás gyógyszer szedése nem helyettesíti az orvossal történő konzultációt, a diagnózis megállapítását és a javasolt egészséges életmódot. A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét! Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét, ha a tünetei az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által megadott időn belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.