Térdsérülés

Tisztelt Orvosok!

2 hónapja síbalesetem volt, térdem megrándult, szalagok meghúzódtak, valamint erős porckopásom is van. Minden lépés fájdalmas. Milyen szert tudnának javasolni a fájdalmak csökkentésére?

Várom válaszát!

Orvos válaszol

Kedves Kérdező!

Próbáljon egy kéthetes kúrát. A sérülés miatt, bár egy kicsit elkéstünk, javaslom az Arnica C30 (vagy 30CH) – heti 3x. Emellett naponta Ruta graveolis C5 v. 6 (vagy 5CH) (inak bevált szere) naponta 2x.  

A porckopás már egy krónikusnak számító folyamat, ezt leginkább alkati szerrel és egyéb kiegészítő szerrel lehet befolyásolni. Ehhez viszont személyes találkozóra van szükség, azaz fel kell keresnie egy homeopatát.

Üdvözlettel

dr. Sebő Zsuzsanna

A homeopata.hu oldalain található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük, minden esetben forduljon homeopátiás képzettséggel rendelkező orvoshoz, gyógyszerészhez!

A homeopátiás készítmények hatásossága a hagyományos (allopátiás) gyógyszerekéhez hasonló klinikai vizsgálatokkal általánosan nem igazolt.

A homeopátiás gyógyszer szedése nem helyettesíti az orvossal történő konzultációt, a diagnózis megállapítását és a javasolt egészséges életmódot. A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét! Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét, ha a tünetei az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által megadott időn belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.