Tartsuk be a használati utasítást

Kedves Doktorno, Highland echinacea 500mg kapszulabol napi 3×1 szedtem 8 hetig. Nem tartottam szunetet. Meg egy hetig echinacea teat ittam. Utana olvastam hogy max 1 honapig szedheto utana szunetet kell tartani mert viszajara forditja a hatast. Most errztem h megint rosszabb lett az imuntendszerem. Nem csinaltam semmi visszafordithatatlan problemat. Lehet h az idegessegtol szivritmus zavart es szedulest erzekeltem ( beleporhettem magam a leirtak szerint nem tartottam be a szunetet ) udv Kata

Orvos válaszol

Kedves Kata, 

Mint minden gyógyszernek, gyógynövénynek, az echinaceanak is lehetnek mellékhatásai. 

Mivel ön csak napi 1500 mg-ot szedett, nem lépte át a javasolt dózist. És a szakirodalomban 8 hétig tartó szedési javaslat is olvasható. Nem gondolom, hogy bármi visszafordíthatatlan hatása lehet annak, ahogyan a gyógynövényt szedte. 

Immunerősítés céljára létezik homeopátiás alternatíva is: Echinacea szedhető homeopátiás golyó formájában is, D4 vagy D6 potenciában. Adagolása a következő: 2x5 golyó naponta, 1 hétig. Utána 1 hét szünetet kell tartani. Ezt a kúrát érdemes megismételni, tehát egy hétig szedi, majd egy hét szünetet tart, összesen 6 hétig. 

Üdvözlettel, dr. Tóth Marian

Kérdezzen, válaszolunk

CAPTCHA
Kérjük, klikkeljen az alábbi jelölőnégyzetre, hogy biztosak lehessünk, nem egy spam robot próbál jelentkezni.

A homeopata.hu oldalain található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük, minden esetben forduljon homeopátiás képzettséggel rendelkező orvoshoz, gyógyszerészhez!

A homeopátiás készítmények hatásossága a hagyományos (allopátiás) gyógyszerekéhez hasonló klinikai vizsgálatokkal általánosan nem igazolt.

A homeopátiás gyógyszer szedése nem helyettesíti az orvossal történő konzultációt, a diagnózis megállapítását és a javasolt egészséges életmódot. A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét! Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét, ha a tünetei az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által megadott időn belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.