Szürkehályog

Tisztelt Doktor Úr/Nő/!
Szürkehályogot állapított meg a szemész orvos, ami kezdetleges. Műtét még nem javasolt, egy év múlva lesz kontroll vizsgálatom. Refresh szemcseppet  kaptam. Mivel szeretném a műtétet elkerülni és bízom, hogy a homeopatia segíthet. Idősebb vagyok (78 éves), nincs cukor betegségem, csak csontritkulás.

  Válaszukat köszönöm szépen.

 

Orvos válaszol

Kedves Kérdező!

A szürkehályog kezelése elsősorban orvosi feladat, a homeopátia csak kiegészítésként jön szóba.

Ebben az esetben Schüssler sók szedését javaslom, ezek a szerek hasonlóak a homeopátiás szerekhez, de jobban segítenek a hiányállapotok rendezésében. 

3 féle Schüssler só szedése javasolt szürkehályog esetén: 

Calcium fluoratum D6 vagy D12 

Silicea D6 vagy D12

Kalium phospohoricum D6 vagy D12

 

A tablettákból reggel és este kell elszopogatni 1 tablettát. 

Felváltva kell őket szedni: egyik nap Calcium fluoratum + Silicea  2x1 tabletta,  másik nap Kalium phosphoricum  2x1 tabletta.

Üdvözlettel, 

dr. Tóth Marian

 

A homeopata.hu oldalain található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük, minden esetben forduljon homeopátiás képzettséggel rendelkező orvoshoz, gyógyszerészhez!

A homeopátiás készítmények hatásossága a hagyományos (allopátiás) gyógyszerekéhez hasonló klinikai vizsgálatokkal általánosan nem igazolt.

A homeopátiás gyógyszer szedése nem helyettesíti az orvossal történő konzultációt, a diagnózis megállapítását és a javasolt egészséges életmódot. A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét! Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét, ha a tünetei az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által megadott időn belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.