Szülés előtt

Kedves Doktornő,

Jelenleg 39 hetes kismama vagyok, 2 nap múlva töltöm a 40.hetet. A mai vizsgálat szerint zárt a méhszájam. Ha nem változik a helyzet jövő csütörtökön császároznak.

Az a kérdésem, hogy ilyen esetben érdemes még elkezdeni inni a málnalevél teát a szülés beindításához? Ha igen mikor és milyen mennyiségben? Néhány helyen azt olvastam, hogy ilyenkor már nem ajánlják mert a magzat belekakilhat tőle a magzatvízbe és nagyobb kárt csinálhat.

Vagy esetleg érdemes lenne megpróbálkozni egy szülésindító homeopátiás koktéllal (1 adag Caulophyllum thalictroides D4, 10 csepp Cimicifuga D2, 1 adag Pulsatilla D30. Ezeket 2 dl vízbe tenni, feloldani, és kis kortyonként 1 óra alatt meginni)? Ha igen, minden nap kell inni, vagy milyen időközönként ismételhető?

Az előző szülésemkor 35 hetesen elfolyt a magzatvíz és fájásgyengeség miatt császár lett.

Köszönöm előre is a válaszát.

Üdvözlettel, Zsuzsa

Orvos válaszol

Kedves Zsuzsa,

A málnalevél tea fent említett mellékhatásait nem olvastam sehol a szakirodalomban, nyugodtan fogyaszthatja.

A fent említett homeopátiás szerek közül a Caulophyllumot és a Cimicifugát javasolnám. Naponta mindegyik szerből szopogasson el 2x5 golyót a szülés elindulásáig. Ezeket a szereket lassú tágulás esetén a szülés alatt is lehet szedni, óránként 1x5 golyó segíti a szülés folyamatának előrehaladását.

Üdvözlettel, dr. Tóth Marian

A homeopata.hu oldalain található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük, minden esetben forduljon homeopátiás képzettséggel rendelkező orvoshoz, gyógyszerészhez!

A homeopátiás készítmények hatásossága a hagyományos (allopátiás) gyógyszerekéhez hasonló klinikai vizsgálatokkal általánosan nem igazolt.

A homeopátiás gyógyszer szedése nem helyettesíti az orvossal történő konzultációt, a diagnózis megállapítását és a javasolt egészséges életmódot. A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét! Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét, ha a tünetei az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által megadott időn belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.