Szülés

Kedves Doktornő!

Szülés elött állok, most 37+5 napos kismama vagyok, jelenleg a kórházban fekszem az indok az, hogy a kisbabám 1 hete 2345g volt. Szeretném a szülés alatt a homeopátiás bogyókat szedni, magamnak adagolnám. Vettem 1 doboz Arnica montana 9ch, Arnica montana15ch, Chamomilla vulgaris 30ch, Caulophyllim thalictroides 5ch, Cimicifuga racemosa 9ch.

Mindegyikből 1 doboz van, hogy osszam be a szülés alatt, mikor miböl mennyit szedhetek?

Köszönöm a segítséget.

Orvos válaszol

Kedves Brigitta. Az Ön által írt szerekből a Chamomilla-ra nincs szükség rutinszerűen.

A méhtevékenységre ható két szert is a helyzetnek megfelelően kell majd használnia, mert az általunk javasolt szülés előtti kúraszerű méh előkészítésre (melyről honlapunkon részletesen olvashat) már nincs idő.

Caulophyllum:

Rövid, fájdalmas, intenzív de nem hatékony fájások, feszes mészáj, nem tágul. Szúró fájdalmak a méhszáj környékén. A szer hatékonyabbá teszi a kontrakciókat, segíti a méhnyak tágulását. Szülés alatt akár félóránként bevehet belőle, alkalmanként 5 golyót elszopogatva..

Cimicifuga:

A fájások hevesek, a méh izomzata a fájásszünetben sem képes ellazulni. Tépő, combba sugárzó fájdalmak. A heves fájások ellenére rendkívül merev, feszes méhszáj, stagnáló szülés. Görcsök az ujjakban, lábikra görcs. Lelkileg is görcsösség jellemzi a helyzetet, a vajúdó úgy érzi "megőrül a fájdalomtól" . Ezt a szert lehet óránként szedni, ha a leírt jellegzetességek fennállnak.

Szülés után Ön is, és a kisbabája is bevehet naponta  többször  az Arnica CH 15- ből. A babának néhány csepp vízben oldva.

Üdvözlettel dr. Sebő Zsuzsanna

Kérdezzen, válaszolunk

CAPTCHA
Kérjük, klikkeljen az alábbi jelölőnégyzetre, hogy biztosak lehessünk, nem egy spam robot próbál jelentkezni.

A homeopata.hu oldalain található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük, minden esetben forduljon homeopátiás képzettséggel rendelkező orvoshoz, gyógyszerészhez!

A homeopátiás készítmények hatásossága a hagyományos (allopátiás) gyógyszerekéhez hasonló klinikai vizsgálatokkal általánosan nem igazolt.

A homeopátiás gyógyszer szedése nem helyettesíti az orvossal történő konzultációt, a diagnózis megállapítását és a javasolt egészséges életmódot. A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét! Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét, ha a tünetei az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által megadott időn belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.