Szorulás

Tisztelt Hölgyem/Uram! 5,5 hónapos kislányom szinte születése óta csak lázmérőzéssel tud kakilni. Nagyon ritkán előfordul, hogy sikerül magától. Csak anyatejes baba, a hozzátáplálást még nem kezdtük el. Párszor kapott már őszibaracklevet, attól sem volt változás. Széklete híg, tehát nem a keménységével van probléma, csak az ingerrel. Háziorvos azt mondta, hogy a hozzátáplálással ill.mozgással be fog indulni. Esetleg tudnának ajánlani vmilyen homeopátiás szert, ami segíthetne? Köszönöm előre is válaszukat!

Orvos válaszol

Tisztelt Szilvia!

A háziorvosának igaza van, a hozzátáplálás megoldást jelent a legtöbb esetben az anyatejes csecsemők székrekedésére.(Banánt, almát nem ajánlom egyedül) Még adható egy cseppes probiotikum (nevét nem írhatom,4 hetes kúra kell) ami segít.

Homeopátiás lehetőségek: ha hasi fájdalom, görcsölés is jelentkezik, akkor kapjon Magnezium-carbonicum C12 vagy C15 golyót (Heti 4 nap 1x2 golyó naponta, 1/4 dl vízben oldva, nyelvére csorgatva),ha nincsen hasi görcs, 4 hetes i kúrát javaslok:

heti 3 nap:Alumina C12 vagy C15 1x2 golyó ( 1/4 dl vízben oldva, nyelvére csorgatva)

másik 3 nap:Graphitis C12 vagy C15 (1/4 dl vízben oldva, nyelvére csorgatva)

Javulást!

Dr. Sal Péter

A homeopata.hu oldalain található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük, minden esetben forduljon homeopátiás képzettséggel rendelkező orvoshoz, gyógyszerészhez!

A homeopátiás készítmények hatásossága a hagyományos (allopátiás) gyógyszerekéhez hasonló klinikai vizsgálatokkal általánosan nem igazolt.

A homeopátiás gyógyszer szedése nem helyettesíti az orvossal történő konzultációt, a diagnózis megállapítását és a javasolt egészséges életmódot. A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét! Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét, ha a tünetei az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által megadott időn belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.