Szorongó gyermek

Tisztelt Doktornő/Doktor Úr!

A kislányom 9 éves. Mivel molettebb testalkatú, rengeteget csúfolják az iskolában. Sajnos szorong emiatt és ennek látható jelei is vannak. Rágja a száját, tördeli a kezeit. Járunk pszichológushoz, de egyre rosszabb a helyzet. Szóltunk a tanítóknak, szülőknek, iskolai pszichológusnak, de nem változik semmi. Elkezdtük intézni az iskolaváltást, de úgy néz ki, csak a jövő tanévtől tudunk váltani.  De sajnos most elkezdett éjszakánként pepisilni. Ő elég későn lett ágytiszta. Házi gyermekorvos mindenféle vizsgálatra elküldte. Szervileg minden rendben van vele. Homeopátiás segítséggel sikerült anno 5 évesen is az ágytisztasag, de most a homeopátiás doktornőnk megbetegedett. Azt szeretném kérdezni, hogy most pillanatnyilag milyen szerekhez tudnánk nyúlni, amíg a tanév véget nem ér?

Nagyon szépen köszönöm válaszát!

Orvos válaszol

Tisztelt Zsuzsanna!

Leányának testi-lelki panaszai ún. alkati kezelésre fognak csak javulni, ezért azt javaslom, hogy először ismételjék meg azt a homeopátiás kezelést, melyet annak idején 5 évesen ágytisztaság kezelésére alkalmaztak. (ha C 200-as vagy magasabb 1 MK  jelű szereket használ, akkor csak 4 hetente ismételje, nem szabad sűrűbben) Ha nem javul erre a kezelésre, akkor forduljon homeopata orvoshoz, aki felveszi újra az anamnézist és választ új szereket. A háziorvosi kivizsgálás során rutin vizeletet, vérképet vesefunkciós vizsgálattal, vércukorral és hasi UH vizsgálatot szoktunk kérni. A technikai eszközök között jó segítséget adhat a csepp csengő nevű, vizelet érzékelős lepedő is.

Üdvözlettel

Dr.Sal Péter

A homeopata.hu oldalain található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük, minden esetben forduljon homeopátiás képzettséggel rendelkező orvoshoz, gyógyszerészhez!

A homeopátiás készítmények hatásossága a hagyományos (allopátiás) gyógyszerekéhez hasonló klinikai vizsgálatokkal általánosan nem igazolt.

A homeopátiás gyógyszer szedése nem helyettesíti az orvossal történő konzultációt, a diagnózis megállapítását és a javasolt egészséges életmódot. A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét! Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét, ha a tünetei az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által megadott időn belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.