Szorongás

Üdv!
Segítséget kérnék szorongás/magas pulzus ügyben. Ez a covid 3. hullám teljesen megrémített, oltást még sajnos nem kaptam, rengeteg szörnyűséget hallok ismerősöktől. Igyekszem szűrni az infókat, de most utolért a rettegés.
Mitralis prolapsusom van, gyógyszert nem szedek. Az utóbbi 2 hétben a pulzusom 95-110 köré is felmegy, napszaktól, aktivitástól függetlenül, ez korábban a prolapsus ellenére sosem volt ilyen magas. Erőteljes halálfélelem, szorongás kíséri az eseményt.  Úgy tapasztalom, hogy előbb lesz magas a pulzus és utána kezdek szorongani, nem fordítva.
Amit még észrevettem, étkezések után szinte mindig magasabbnak érzem, nagyon kalapálósnak.
Picikéim vannak itthon, szinte egyedül nevelem őket... és tényleg nagyon megrémültem.
Tudnának szert ajánlani erre? Vagy hogyan csökkenthetném ezt a magas pulzust? Kellene kivizsgáltatnom magam? Ha igen, hol, milyen viszgálatot?

Orvos válaszol
Tisztelt Ann!

A szapora pulzus lehet érzelmi hatásra, a stressztől, de lehet pajzsmirigy túlműködéstől vagy ritmuszavar következményeként. Ez utóbbiakat vérvétellel ki lehet vizsgálni, a ritmuszavart pedig EKG és kardiológiai vizsgálat derítheti ki.  Pajzsmirigy betegségre utalhat, ha éjszaka alvás közben magas a pulzus. (90 feletti). Ha ez a szapora pulzus szívdobogás érzéssel, ájulékonysággal jár, feküdjön le és vegyen be egy Panangin forte tablettát. (max 2x naponta)

Homeopátiás kezelésre a legjobb az egyénre szabott, ún. alkati kezelés lehetne, ezt kb 1 órás kikérdezés és vizsgálat után homeopata orvos javasolhatja. Ennyi információ alapján a szorongásos panaszaira jónak tartom: Arsenicum album C 30, adagolás: hétfőn és pénteken 1x5 golyó (1 dl vízben oldva, kortyonként max 3 hétig)  Ha 1 hét szedés nem hoz érezhető javulást, akkor forduljon homeopata orvoshoz.

Dr.Sal Péter

 

 

A homeopata.hu oldalain található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük, minden esetben forduljon homeopátiás képzettséggel rendelkező orvoshoz, gyógyszerészhez!

A homeopátiás készítmények hatásossága a hagyományos (allopátiás) gyógyszerekéhez hasonló klinikai vizsgálatokkal általánosan nem igazolt.

A homeopátiás gyógyszer szedése nem helyettesíti az orvossal történő konzultációt, a diagnózis megállapítását és a javasolt egészséges életmódot. A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét! Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét, ha a tünetei az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által megadott időn belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.