Szédülés

Ma a barátnőm hozott nekem Conium homeopátiás gyógyszert szédülésre. Régóta küzdök ezzel a tünettel forduláskor, a fej lehajtásakor. Azt szeretném kérdezni, hogy mennyit szedhetek belőle naponta?
 

Orvos válaszol

Kedves Márta!

A repertóriumban erre a tünetre - a fej fordításakor, lehajtásakor, mozgásakor jelentkező szédülésre - 69 féle homeopátiás szer közül kell választani. 

Úgy lehetséges kiválasztani ennyi szer közül azt, ami hatásos a betegnek, hogy nem csak ezt az 1 tünetet nézzük, hanem az összképet, az általános tüneteket (alvás, étvágy, hideg-meleghez való viszony, stb.), a többi testi tünetet és a lelki-mentális tüneteket is. 

Annyi a jó hír, hogy a Conium 4 értékkel szerepel ebben az esetben, tehát nagyon jellemző erre a szerre ez a tünet. 

Ha már megvan a szer, próbálja meg szedni. 

És még a másik fontos kérdés, hogy a barátnője milyen higításban, milyen potenciában hozott a szerből? Mert ez sem mindegy. 

Kis - közepes potenciában (C9-C12-C15) naponta 2x5 golyó, 1 hétig.   

Magasabb potencia: C30 - naponta 1x5 golyó 1 hétig.

Ennél magasabb potenciában csak orvosi javaslatra szabad homeopátiás szert szedni. 

Ha nem múlik el a panasz, kerssen fel egy homeopata orvost, aki az egész embert vizsgálva jut el a megfelelő gyógyító szerhez. 

Üdvözlettel, 

dr. Tóth Marian

 

 

A homeopata.hu oldalain található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük, minden esetben forduljon homeopátiás képzettséggel rendelkező orvoshoz, gyógyszerészhez!

A homeopátiás készítmények hatásossága a hagyományos (allopátiás) gyógyszerekéhez hasonló klinikai vizsgálatokkal általánosan nem igazolt.

A homeopátiás gyógyszer szedése nem helyettesíti az orvossal történő konzultációt, a diagnózis megállapítását és a javasolt egészséges életmódot. A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét! Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét, ha a tünetei az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által megadott időn belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.