Szédülés

Tisztelt Doktornő/Doktor Úr!

Érdeklődöm, hogy szédülésre, émelygésre van-e valamilyen homeopátiás szer? A tünetek először egy évvel ezelőtt jelentkeztek, főleg amikor testhelyzetet váltok vízszintesből függőlegesbe, vagy fordítva. Akkor viszonylag hamar elmúlt, de fél évvel ezelőtt újra megismétlődött sokkal intenzívebben, most pedig már egy hónapja folyamatosan jelen van, változó intenzitással. Időnként a homlokomban érzek még erős lüktetést. A vérnyomásom rendben van. Voltam orvosnál, a diagnózis szerint nagy valószínűséggel az egyensúlyszerv okozza a problémát.

Segítségüket előre is köszönöm

Orvos válaszol

Kedves Zsolt!

Nem írja, hogy milyen orvosnál járt. Mindenképpen kell, hogy lássa neurológus, fül-orr-gégész és mozgásszervi specialista is. Ha valaki még kimaradt, kérem pótolja.
Ki kell zárni minden központi-idegrendszeri eltérést és a nyaki gerinc problémáját is. Az sem mindegy, hogy az egyensúlyszervnek mi a konkrét betegsége, ha ott van panaszainak a gyökere.
Krónikus problémára nagyon nehéz megalapozott táv-tanácsot adni, szerencsés lenne felkeresnie személyesen egy gyakorlott homeopata orvost.
Addig megpróbálhatja a legvalószínűbben szóba jövő egykomponensű homeopátiás gyógyszert, a Cocculus-t. C3o-as potenciában 3 egymást követő napon naponta 1 x 5 golyót, majd 4-5 alkalommal másnaponta 1x. Ha javulnak/enyhülnek a tünetei, a folytatást át kell gondolni. Két hasonló hatású homeopátiás komplex tabletta is létezik, mindkettőnek a Cocculus a fő hatóanyaga, kiegészítve más, szédülésre, émelygésre való szerekkel. Ezek a Vertigo-HEEL és a Cocculine Neo.

Jobbulást kívánok és várom visszajelzését:
Molnár Mariann

A homeopata.hu oldalain található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük, minden esetben forduljon homeopátiás képzettséggel rendelkező orvoshoz, gyógyszerészhez!

A homeopátiás készítmények hatásossága a hagyományos (allopátiás) gyógyszerekéhez hasonló klinikai vizsgálatokkal általánosan nem igazolt.

A homeopátiás gyógyszer szedése nem helyettesíti az orvossal történő konzultációt, a diagnózis megállapítását és a javasolt egészséges életmódot. A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét! Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét, ha a tünetei az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által megadott időn belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.