Ritka székletürítés

Tisztelt doktornő/doktorúr!

A kérdésem az lenne hogy ,kislányom (novemberben lesz 3 éves) ritkán kakil 5-6 naponta akkor is gyakran glicerines kúppal. valoszinű hogy volt amikor fájt neki es nem mer illetve egy idő után már nem is kell neki kakilni.Gyakran nem is kakil keményet hiaba telik el 4-5 nap.Van hogy sokszor mint ha ingere sem lenne.Ilyen problémára milyen homeopatiás gyógyszert ajánlana.

Válaszát köszönöm!

Orvos válaszol

Kedves Kérdező, 

Három dologra hívnám fel a figyelmét a szorulással kapcsolatban: 

  1. Bő folyadékbevitel. Gyakori hogy nem isznak eleget a gyerekek és ez is hozzájárul a szoruláshoz, 
  2. Rostbevitel - a gyümölcs és zöldség mellett javaslom hogy adjon gyermekének lenmagpelyhet, ezt belekeverheti joghurtba, zabkásába, naponta egy teáskanálnyi már segíthet. 
  3. Probiotikum - érdemes a bélflórát is rendezni, ez is fontos. 

És végül homeopátia, két szert javasolnék: 

  • Nux vomica C12 vagy 15CH 
  • Alumina C12 vagy 15 CH

Adagolás: 3 napig 3x3 golyó (oldva vagy szopogatva) utána 3 napig 2x3 golyó és végül 3 napig 1x3 golyó. Először próbálja meg az első szert, ha ez nem segít akkor a másodikat. 

Üdvözlettel, 

dr. Tóth Marian

Kérdezzen, válaszolunk

CAPTCHA
Kérjük, klikkeljen az alábbi jelölőnégyzetre, hogy biztosak lehessünk, nem egy spam robot próbál jelentkezni.

A homeopata.hu oldalain található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük, minden esetben forduljon homeopátiás képzettséggel rendelkező orvoshoz, gyógyszerészhez!

A homeopátiás készítmények hatásossága a hagyományos (allopátiás) gyógyszerekéhez hasonló klinikai vizsgálatokkal általánosan nem igazolt.

A homeopátiás gyógyszer szedése nem helyettesíti az orvossal történő konzultációt, a diagnózis megállapítását és a javasolt egészséges életmódot. A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét! Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét, ha a tünetei az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által megadott időn belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.