Postcovid

Kedves Doktornő/ Doktor Úr!

Szeptember elejen covid fertőzésen estem át. 10 nap után negatív lett a tesztem. Azóta fáj a bal lapockám környéke, ill. a hátam felső része, valamint a felkarom. Ördögcsákjával kenegetem, ideig-óráig megszünteti a fájást.
A Doktor Úr TRAUMEEL injekciót ajánlott 3x2 hetente. Kérdésem az lenne, hogy hány injekcióra van szükségem és hová kell adni a szúrást melyik izomba?
A hátfájdalom mellett imbolygós szédülésem is van, amire VERTIGOHEEL -t szedek 2x1 naponta (sajnos nincs sok eredménye eddig).
Kérek szépen tanácsot, hogy a TRAUMEEL injekció és a VERTIGOHEEL tud-e segíteni az említett panaszaimra?
(Oltatlan vagyok).

Válaszát köszönöm szépen.

Orvos válaszol

Kedves Erika!

Sajnos a covidon átesett betegek nagy számban számolnak be a covid után jelentkező mellkasi fájdalomról. 

Ennek oka nem tisztázott, lehet izomfájdalom a sok köhögéstől, de lehet idegi eredetű fájdalom, neuralgia is. 

A Traumeel injekció, tabletta vagy krém formájában is rendelhető készítmény, általában a sérülések, zúzódások, húzódások, izmokban, izületekeben fennálló gyulladások gyógyulását segíti elő. Mellékhatása nem ismert. 

Az adagolást és az injekció beadásának helyét a kezelőorvos határozza meg, ebben nem tudok tanácsot adni. 

A VertigoHeel és a Traumeel adható együtt. 

Ha panaszait ezek a komplex készítmények nem szüntetik meg, javaslom, hogy keressen fel egy homeopata orvost, aki a panaszok pontos ismeretében tud személyre szabottan szert ajánlani. 

Üdvözlettel, 

dr. Tóth Marian

 

A homeopata.hu oldalain található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük, minden esetben forduljon homeopátiás képzettséggel rendelkező orvoshoz, gyógyszerészhez!

A homeopátiás készítmények hatásossága a hagyományos (allopátiás) gyógyszerekéhez hasonló klinikai vizsgálatokkal általánosan nem igazolt.

A homeopátiás gyógyszer szedése nem helyettesíti az orvossal történő konzultációt, a diagnózis megállapítását és a javasolt egészséges életmódot. A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét! Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét, ha a tünetei az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által megadott időn belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.