Penészes falak

Kedves orvosok!

Néhány napja kiderült, hogy a hálóban, ahol a gyerekekkel alszom, a szekrények mögött (3 jó nagy, magas szekrény) kb 1.30 cm magasan és 1.70 cm szélesen fekete/zöldes penészedés van a falakon végig... szóval jó nagy kiterjedésben.
Hogy mióta lehetett ott a penészedés, azt sajnos nem tudjuk, most is amiatt vettük észre, mert az egyik szekrény feletti sarok a plafonon elkezdett penészedni egy picike foltban, emiatt húztuk el a nagy bútorokat.

Kislányom kruppos egyébként, nekem a fülemben volt sok évig aspergillus probléma, mostanában ismét előjött a dugulás- hallójárat viszketés, gyulladás... a neten olvasgatva azt találtam, hogy kb 2 napig "szabad" penészes hálóban aludni... nos, szerintem ahhoz, hogy ekkora kiterjedésű penész legyen a falon, mi bőven heteket, hónapokat aludhattunk így.

Jelenleg borzasztóan aggódóm, hogy szenvedhettünk-e bármilyen egészségkárosodást, van esetleg javaslatuk, hogy szükséges-e ilyen esetben kivizsgáltatni magunkat? Ha igen, hol, milyen orvosi területen?

Egyébként augusztus óta kb hetente vagyunk különféle megfázásokban, kislányom kruppja is rendszeres...

Köszönöm, ha bármi javaslatuk van!

Orvos válaszol

Tisztelt Szülők!

A penész valóban lehet krónikus panaszok okozója, melyek lehetnek bőrpanaszok (ekcéma, gombás köröm), légúti panaszok (asztma, szénanátha, állandó orrdugulás), ritkábban a szervezet állandó gyulladásos állapota. Ha ezen panaszok jelentkeznek, akkor bőrgyógyászat, tüdőgyógyász az illetékes, aki ki tudja mutatni az esetleges gomba elleni allergiás szenzitizációt. Nem mindenki fogadja el a hagyományos orvosok közül, de kimutathatja a gombákra való reakciót a biorezonanciás vizsgálat is.

Ha ilyen allergizálódás kimutatható a panaszok hátterében, akkor az adott gombából készült homeopátiás szerrel lehet a szervezet reakcióját csökkenteni, elmulasztani.

Ilyenkor 8 hétig, heti 2 nap javasoljuk az adott gomba szert C12 vagy C15 potenciában szedni.

Ha a szedés közben rosszabbodást észlel, ritkítani kell a bevételeket.

A krupp nem jellemző a gomba kiváltotta tünetekre, inkább vírusra való egyéni reakció.

Ennek kezelésében a Hepar sulphuris C12 vagy C15 és a Spongia C12  vagy  C15 a klasszikus szerek, ezeket ugató köhögés esetén 2 napig felváltva napi 3x érdemes adni, vagy egy oldatban feloldani 5-5 golyócskát 1 dl vizben és egész nap elkortyolgatni.

A gyakori betegségek hátterében lehet vas, D vitamin hiány is, ennek kizárására forduljanak alapellátó gyermekorvosukhoz.

SP

 

A homeopata.hu oldalain található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük, minden esetben forduljon homeopátiás képzettséggel rendelkező orvoshoz, gyógyszerészhez!

A homeopátiás készítmények hatásossága a hagyományos (allopátiás) gyógyszerekéhez hasonló klinikai vizsgálatokkal általánosan nem igazolt.

A homeopátiás gyógyszer szedése nem helyettesíti az orvossal történő konzultációt, a diagnózis megállapítását és a javasolt egészséges életmódot. A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét! Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét, ha a tünetei az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által megadott időn belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.