PCOS

T. Doktornő!

Lányomnál PCOS-t diagnosztizáltak. A jobb petefészekben rengeteg kis ciszta van, nem elhízott, de menstruációs zavarral küzd. Eddig fogamzásgátlót szedett, ezt migrén miatt abba kellett hagyni, ezt követően jött ki a sok ciszta.
Milyen homeopathias szert javasol?

Köszönöm előre is!

Orvos válaszol

Kedves Klára!

A PCOS és menstruációs zavar esetén a következő javaslatom van:

A menstruáció után kezdve 2 hétig, heti 5 nap (Hétfőtől péntekig) naponta 2x5 golyó Folliculinum C 9 (C 5 is jó), majd a mensest várja meg és utána kezdje újra. Ezt ismételje 3 cikluson keresztül.

A cisztákra ún alkati kezelés szükséges, melyhez nem nélkülözhető homeopátiás orvossal való találkozás és anamnézis felvétel.

Az alkati kezelés mellett még szóba jön a fogamzásgátló hatóanyagából készült homeopátiás szer (ún, gyógyszer kivezetés), ezt a homeopata orvos majd javasolni fogja.

Köszönöm:

Dr. Sal Péter

A homeopata.hu oldalain található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük, minden esetben forduljon homeopátiás képzettséggel rendelkező orvoshoz, gyógyszerészhez!

A homeopátiás készítmények hatásossága a hagyományos (allopátiás) gyógyszerekéhez hasonló klinikai vizsgálatokkal általánosan nem igazolt.

A homeopátiás gyógyszer szedése nem helyettesíti az orvossal történő konzultációt, a diagnózis megállapítását és a javasolt egészséges életmódot. A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét! Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét, ha a tünetei az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által megadott időn belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.