Pattanó ujj

Tisztelt Doktornő !

A reumatológián a duzzadt  középső ujjamra  Rheosolon  tablettát kaptam, amit 8 napig szedtem, mivel a vérnyomásom magas lett és orvosi ellátásra szorultam, ami hála Istennek egy hét után rendeződött. Jelenleg  a duzzanat mérséklődött, a mindennapi tevékenységek után  fájdalmas. A  Dg: Pattanó ujj.  Milyen homeopátiás szer segíthet a panaszomon?

Előre köszönöm szépen fáradozását.

Orvos válaszol

Kedves Magdolna!

Sajnos mivel szteroidot is tartalmazó kezelést (Rheosolon) kapott, nagyon bizonytalan, hogy az egyébként is makacs mozgásszervi probléma megoldódik-e homeopátiával.
A pattanó ujj egy - többnyire túlterhelés hatására kialakuló - ínhüvely-gyulladás, ami szűkületet okoz az ín számára. Ha még nem alakult ki hegesedés, akkor van valamennyi esélyünk.
Schüssler Calcium fluoratum (1.) tabletta kellene naponta 3x1, Arnica C3o 3 egymást követő napon naponta 1x, utána 3-4 hétig hetente 2x és Ruta C3o-as ugyanúgy, mint az Arnica, de amikor már csak hetente 2x szedi, ne azonos napokon vegye be őket (pl. Arnica hé-csü, Ruta ke-pé). Ha 3-4 hét elteltével észlel javulást, akkor érdemes személyesen konzultálnia homeopatával (pl. a sebész alapvégzettségű Dénes Ágnessel) a folytatásról. Ha nincsen semmi javulás, akkor más megoldást kell keresni.
Homeopátiától függetlenül javaslom lágy-lézer alkalmazását, és szakember által kineziotape-tapasz tartós felhelyezését az érintett területre.

Jobbulást kívánok:
Molnár Mariann

A homeopata.hu oldalain található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük, minden esetben forduljon homeopátiás képzettséggel rendelkező orvoshoz, gyógyszerészhez!

A homeopátiás készítmények hatásossága a hagyományos (allopátiás) gyógyszerekéhez hasonló klinikai vizsgálatokkal általánosan nem igazolt.

A homeopátiás gyógyszer szedése nem helyettesíti az orvossal történő konzultációt, a diagnózis megállapítását és a javasolt egészséges életmódot. A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét! Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét, ha a tünetei az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által megadott időn belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.