Panaszok fellépte fájdalomcsillapítóra

Tisztelt Doktor Nő/ Doktor Úr!

3 éve volt egy gerincsérv műtétem és azt követően fájdalomcsillapítónak Tramadolt adtak.

Ezt az elején “rendszeresen” kellett szednem kb. 3 héten keresztül,amíg nem múlt el a fájdalom. 100mg volt a kezdő adag a végén pedig 150mg.
Érezhetően erősebb volt ez a gyógyszer,mint egy algopyrin de azért mellette tudtam dolgozni illetve tanulni.

Azóta átlagosan 2 havonta “kattan be” a derekam, akkor szoktam 2-3 napig napi 100mg Tramadolt használni. Igazából semmilyen komoly mellékhatása nem volt a gyógyszernek.

Az utóbbi időben azt vettem észre hogy nem, hogy a 100mg-ot de az 50mg se tolerálja a szervezetem és olyan mint ha intoleránsá váltam volna a gyógyszerre úgy, hogy több éve alkalmanként használom teljesen panaszmentesen.

Olyan érzés mint ha a gyógyszer “hatásai” felerősödtek volna ezen kívül, fejfájás, csalánkiütés és olyan érzés mint ha “túl sok” gyógyszert vettem volna be pedig múltkor már 25 mg vettem be a derék fájásomra.

Azóta kiderült, hogy hisztamin intoleranciám van és oltvastam,hogy hisztamint szabadít fel a Tramadol a szervezetben.

A kérdésem az lenne, hogy a hisztamin érzékenység miatt alakulhatott ki az intolerancia/érzékenység a Tramadolra vagy más dolog állhat a háttérben?

Előre is köszönöm szépen a válaszát.

(UI:A vérképem illetve a külön máj funkciókat néző vizsgálat eredményei nem mutatnak eltérést)

Orvos válaszol

Kedves Matyi !

A leírása alapján azt gondolom , hogy allergiássá vált az illető gyógyszerre , ezért muszáj lenne más fájdalomcsillapításban gondolkodni .

Homeopátiás kezelés is lehetséges derékfájásra, de ehhez alaposan ki kell kérdezni, el kell mondania homeopata orvosnak, hogy hogyan érez, hogyan jelentkezik ez a derékfájás .

Üdvözlettel

 Dr Sal Péter

A homeopata.hu oldalain található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük, minden esetben forduljon homeopátiás képzettséggel rendelkező orvoshoz, gyógyszerészhez!

A homeopátiás készítmények hatásossága a hagyományos (allopátiás) gyógyszerekéhez hasonló klinikai vizsgálatokkal általánosan nem igazolt.

A homeopátiás gyógyszer szedése nem helyettesíti az orvossal történő konzultációt, a diagnózis megállapítását és a javasolt egészséges életmódot. A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét! Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét, ha a tünetei az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által megadott időn belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.