Orrmandula megnagyobbodás

Üdvözlet!

4 éves kisfiamnak meg van nagyobbodva az orrmandulája, folyamatosan antibiotikumot kap (jelenleg is), mert minden hónapban beteg. A dobhártya mögött savós váladék van, ezért nem is hall jól, valamint alvási apnoe is van neki. Előjegyezték orrmandula műtétre.
Homeopátiás szerekkel elkerülhető lehet a műtét?

Válaszát köszönöm.

Orvos válaszol

Kedves Kérdező,

Gyors segélyként javaslom, hogy próbálják meg a Lymphomyosot nevű homeopátiás komplex szedését, 2x15 cseppet 4 hétig. A szer korábban elérhető volt patikai forgalomban, de mivel a cég kivonult Magyarországról, csak a Pharma Expresszen keresztül tudják megvásárolni. Ez a komplex homeopátiás szer a nyirokszövetekre hat, sok esetben szedésével megelőzhető az orrmandula kivétel. 

Az egy komoly gond, hogy a gyermek folyamatosan beteg, gyógyszereket kell szednie. 

Általánosságban ezen az oldalon olvashat immunrendszer erősítését segítő homeopátiás szerekről:

https://homeopatia.info.hu/immunerosites-1/javaslatunk-az-immunrendszer-...

Ezek csak kiegészítő javaslatok, a műtét szükségességéről a fül-orr-gégész orvos dönt. 

Üdvözlettel, 

dr. Tóth Marian

 

A homeopata.hu oldalain található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük, minden esetben forduljon homeopátiás képzettséggel rendelkező orvoshoz, gyógyszerészhez!

A homeopátiás készítmények hatásossága a hagyományos (allopátiás) gyógyszerekéhez hasonló klinikai vizsgálatokkal általánosan nem igazolt.

A homeopátiás gyógyszer szedése nem helyettesíti az orvossal történő konzultációt, a diagnózis megállapítását és a javasolt egészséges életmódot. A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét! Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét, ha a tünetei az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által megadott időn belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.