Orrmandula

6 éves unokám nem kap rendesen levegőt az orrmandulája miatt. Ezt kinöheti vagy mivel kezeljük? Hallottam gyógypárnáról, az mennyire jó?
Vagy homeopátiás gyógyszert adjak-e neki? Néha meg van fázva,  akkor jobban előjön a horkolás, de amúgy is hallatszik este, hogy kiszárad, mert a száján keresztül veszi a levegőt.

Orvos válaszol

Kedves  Edit!

A nyirokszervek nagyobbodása a gyermekek 1-6 éves kora között szokott erősen jelentkezni, mert ebben az időszakban a fertőzésekkel először találkozik a szervezet.

Ha ebben az időszakban hónapokig tartó visszatérő fülhurut vagy éjszakai alvási légzéskimaradás (apnoe) jelentkezik, az alváslaboros kivizsgálás mellett szól. (Heim Pál kh)  A homeopátiás kezelés az két kategóriában lehet: az egyénre szabott kezeléshez egy órás kikérdezés + vizsgálat szükséges és ennek alapján homeopata orvos alkati kezelést indít.

Nem egyénre szabott megelőzésre alkalmas lehet a Lymphomyosot csepp, napi egyszer 15 csepp, heti 5 nap két hónapon keresztül .

Ez csak a nagyon speciális homeopátiás patikákban szerezhető be .

Üdvözlettel

 Dr.Sal Péter

 

A homeopata.hu oldalain található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük, minden esetben forduljon homeopátiás képzettséggel rendelkező orvoshoz, gyógyszerészhez!

A homeopátiás készítmények hatásossága a hagyományos (allopátiás) gyógyszerekéhez hasonló klinikai vizsgálatokkal általánosan nem igazolt.

A homeopátiás gyógyszer szedése nem helyettesíti az orvossal történő konzultációt, a diagnózis megállapítását és a javasolt egészséges életmódot. A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét! Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét, ha a tünetei az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által megadott időn belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.