Orrdugulás

Kedves doktorúr/ doktornő!

6 éves kislányom fél éve folyamatos orrdugulással küzd. Nem váladékozik, 'szárazon' van bedugulva az orra. Mindez gyengült hallással párosul, ami hol nagyon gyenge, hol kevésbé, de már állandó. A fül-orr gégészeten allergia elleni gyógyszerekkel kezelték eddig, ami nem hozott eredményt, ezért az orvos orrmandula műtétet és fül tubust javasol. Fülgyulladás nem jellemző, talán ha 2-szer volt eddig a 6 év alatt, de nem amióta fennáll a jelenlegi állapot.  Tej és a komplett Ige semmilyen allergiára nem utal. Szeretnénk elkerülni a műtétet, ha van rá mód, ezért fordultunk Önökhöz.

Orvos válaszol

Kedves Kérdező, 

A megnagyobbodott orrmandula sajnos okozhat orrdugulást, vezetéses halláscsökkenést - amit a nem megfelelő szellőzés miatt a savós folyadék középfülben való felszaporodása okoz.  Gyakran vaóban az orrmandula műtét a megoldás. Próbálják meg a Lymphomyosot cseppek szedését, ezzel  sok esetben csökkenthető az orrmandulák mérete. A készítmény vény nélkül kapható. Adagolása: 2x 15 csepp reggel és este 4 héten keresztül. 

Ha ez nem hoz megoldást keressenek fel egy homeopata orvost, aki személyreszabott homeopátiás szer adásával segíthet. 

Üdvözlettel, dr. Tóth Marian 

Kérdezzen, válaszolunk

CAPTCHA
Kérjük, klikkeljen az alábbi jelölőnégyzetre, hogy biztosak lehessünk, nem egy spam robot próbál jelentkezni.

A homeopata.hu oldalain található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük, minden esetben forduljon homeopátiás képzettséggel rendelkező orvoshoz, gyógyszerészhez!

A homeopátiás készítmények hatásossága a hagyományos (allopátiás) gyógyszerekéhez hasonló klinikai vizsgálatokkal általánosan nem igazolt.

A homeopátiás gyógyszer szedése nem helyettesíti az orvossal történő konzultációt, a diagnózis megállapítását és a javasolt egészséges életmódot. A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét! Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét, ha a tünetei az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által megadott időn belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.