Orrdugulás

Kedves doktorúr/ doktornő!

6 éves kislányom fél éve folyamatos orrdugulással küzd. Nem váladékozik, 'szárazon' van bedugulva az orra. Mindez gyengült hallással párosul, ami hol nagyon gyenge, hol kevésbé, de már állandó. A fül-orr gégészeten allergia elleni gyógyszerekkel kezelték eddig, ami nem hozott eredményt, ezért az orvos orrmandula műtétet és fül tubust javasol. Fülgyulladás nem jellemző, talán ha 2-szer volt eddig a 6 év alatt, de nem amióta fennáll a jelenlegi állapot.  Tej és a komplett Ige semmilyen allergiára nem utal. Szeretnénk elkerülni a műtétet, ha van rá mód, ezért fordultunk Önökhöz.

Orvos válaszol

Kedves Kérdező, 

A megnagyobbodott orrmandula sajnos okozhat orrdugulást, vezetéses halláscsökkenést - amit a nem megfelelő szellőzés miatt a savós folyadék középfülben való felszaporodása okoz.  Gyakran vaóban az orrmandula műtét a megoldás. Próbálják meg a Lymphomyosot cseppek szedését, ezzel  sok esetben csökkenthető az orrmandulák mérete. A készítmény vény nélkül kapható. Adagolása: 2x 15 csepp reggel és este 4 héten keresztül. 

Ha ez nem hoz megoldást keressenek fel egy homeopata orvost, aki személyreszabott homeopátiás szer adásával segíthet. 

Üdvözlettel, dr. Tóth Marian 

Kérdezzen, válaszolunk

A homeopata.hu oldalain található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük, minden esetben forduljon homeopátiás képzettséggel rendelkező orvoshoz, gyógyszerészhez!

A homeopátiás készítmények hatásossága a hagyományos (allopátiás) gyógyszerekéhez hasonló klinikai vizsgálatokkal általánosan nem igazolt.

A homeopátiás gyógyszer szedése nem helyettesíti az orvossal történő konzultációt, a diagnózis megállapítását és a javasolt egészséges életmódot. A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét! Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét, ha a tünetei az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által megadott időn belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.