Öngyógyítás veszélyes lehet

A beteg Lachesis C 50000-t kapott 9 évvel ezelőtt. Az állapota jelentősen javult egy évig. Az idén január 4-n a szert újra bevette C 50000 potenciában, de javulás már nem  történt. A beteg tüneti képe a lyssin tüneti képének felel meg jelenleg. Mikor adható a betegnek a lyssinum Lm 60 potenciálú szer?

Orvos válaszol

Kedves István. Nem használunk C 50 000 potenciát. Gondolom LM potenciát kapott a beteg 9 évvel  ezelőtt az akkori állapotára.  A C potenciákat százszorosára hígítják és 10-szor rázzák lépésenként, míg az LM potenciákat 50 000 szeresére hígítják, és 100-szor rázzák lépésenként. Nagyon nem mindegy. Valószínű, hogy homeopata rendelte el, hiszen ezeket a potenciákat tilos orvosi felügyelet nélkül használni.  Az azóta eltelt 9 évben sok minden történt a beteggel, állapota ls, alkata is változhatott. Javaslom a beteg keressen fel egy klasszikus homeopátiában jártas orvost, mert ezek a magas potenciák már nem az mellékhatás mentes kategóriába tartoznak.  A Lyssinum pedig nozóda, amivel még inkább csínján kell bánni. Üdvözlettel  dr. Sebő Zsuzsanna

A homeopata.hu oldalain található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük, minden esetben forduljon homeopátiás képzettséggel rendelkező orvoshoz, gyógyszerészhez!

A homeopátiás készítmények hatásossága a hagyományos (allopátiás) gyógyszerekéhez hasonló klinikai vizsgálatokkal általánosan nem igazolt.

A homeopátiás gyógyszer szedése nem helyettesíti az orvossal történő konzultációt, a diagnózis megállapítását és a javasolt egészséges életmódot. A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét! Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét, ha a tünetei az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által megadott időn belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.