Oltáskivezetés

Tisztelt Dr NŐ!

Két hónapos oltást fogja kapni a kisbaba. Milyen homeopàtiàst szert ajànl, hogy kivédjük a mellékhatásokat, illetve kivezetést is lehet?

Köszönöm!

Orvos válaszol

Kedves Éva!

Az oltások mellékhatásainak kivédésére leginkább az oltóanyagból készült nozóda használható. C3o-as potenciában az oltás előtti napon, az oltás napján és az oltás utáni napon ajánlott 1-1-1 adagot, 2 hónapos csecsemő esetén 1 golyócskát 2-3 csepp tiszta vízben feloldva adni. Ez esetleg kiegészíthető Ledum C3o adásával az oltás napján 1x és utána még 2-3 napig naponta 1x.
Az oltáskivezetés név megtévesztő, nem az oltást (tehát az elvárt védelmet), csak a bekövetkezett mellékhatásokat igyekszünk vele csökkenteni, megszüntetni, és csak akkor indokolt, ha egy oltásnak valóban alakultak ki nemkívánatos következményei.

Üdvözlettel:
Molnár Mariann

A homeopata.hu oldalain található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük, minden esetben forduljon homeopátiás képzettséggel rendelkező orvoshoz, gyógyszerészhez!

A homeopátiás készítmények hatásossága a hagyományos (allopátiás) gyógyszerekéhez hasonló klinikai vizsgálatokkal általánosan nem igazolt.

A homeopátiás gyógyszer szedése nem helyettesíti az orvossal történő konzultációt, a diagnózis megállapítását és a javasolt egészséges életmódot. A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét! Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét, ha a tünetei az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által megadott időn belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.