Oltás

Kedves Doktornő!
A fiam nevében írok, aki 28 éves, rendszeresen edz, sportos testalkatú. 3 hete megkapta a Szputnyik oltást, azóta enyhe hőemelkedése van 37,1 37,2 37,3, nem egész nap, csak napi 2-szer utána lemegy, de sokszor gyengeséget érez a lábába karjába és fáradékony, álmos! Azóta nem edz. Az orvos azt mondja! majd elmúlik, de ez már aggasztó. A fiam nem is meri beadatni a 2.oltást emiatt. Ha tudna valami homeopátiás szert ajánlani nagyon örülnék!

Köszönettel:

Trendlné

 

Orvos válaszol

Tisztelt Trendl Sándorné!

Az oltáskivezetésnek - azaz az oltás potenciális mellékhatásainak megelőzésében és elmúlasztásában- több módszer is használatos.

A leggyakoribb módszer az oltóanyagból készített ún. nozóda, melyet rutinból csak egyféle potenciában (én C 200 -ast szoktam alkalmazni), de ha észlelünk mellékhatást, akkor 8 hétig heti 2 nap egyre emelkedő potenciában (C 30, C 200, 1 MK 10 MK) szoktunk javasolni a szakértők (Tinus Smits, illetve Ton Jansen) alapján. Ezek a gyógyszerek jelenleg sajnos nem regisztráltak, ezért nem hozzáférhetők a COVID 19 oltóanyagokból. A másik módszer az oltások nemkívánatos hatásainak kezelésében bevált, klasszikus szerek nem egyénre szabott alkalmazása. (Ledum, Thuja,Silicea stb.) A fia számára javaslom: Ledum C 30 adagolás: 3 hétig hetente hétfőn és pénteken 1x5 golyó. Ez sok oltás esetén jól működik, de ha az egyénnél a tüneteket nem fedi le, akkor szükség lehet módosítására. Azaz ha a rutin oltáskivezetés nem múlasztja el a tüneteket, akkor homeopata orvossal való vizsgálat és konzultáció szükséges. Segíthet az oltások utáni tünetek elmúlasztásában a páciens ún. alkati szere/kezelése is, ezt is homeopata orvos tudja kiválasztani és javasolni. 

Köszönöm:

Dr.Sal Péter

A homeopata.hu oldalain található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük, minden esetben forduljon homeopátiás képzettséggel rendelkező orvoshoz, gyógyszerészhez!

A homeopátiás készítmények hatásossága a hagyományos (allopátiás) gyógyszerekéhez hasonló klinikai vizsgálatokkal általánosan nem igazolt.

A homeopátiás gyógyszer szedése nem helyettesíti az orvossal történő konzultációt, a diagnózis megállapítását és a javasolt egészséges életmódot. A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét! Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét, ha a tünetei az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által megadott időn belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.