Nyirokcsomók, orrfolyás, torokfájás

Kisfiamnak (17éves), a bal álla alatti nyirokcsomók duzzadtak meg, enyhén fáj a feje, az orrából sárgás zöldes nyúlós folyadékot fúj ki. A torka piros, belső felső fogsora is érzékenyebb, pirosabb. Az orrmandulája is duzzadt, így a légzése is nehezebb. Az izületei (még) nem fájnak, de az erőnléti állapota nem kitünő. Nem érzi jól magát. Szeretném ha segítenének, hogy ne vegyen teljesen erőt rajta a betegség. Hálásan köszönöm a segítségüket!

Orvos válaszol

Tisztelt Evelin!

17 éves fiának (lehet őt kisfiának nevezni?) a tünetek alapján akut felsőlégúti fertőzése van.  Ha 1 hét alatt nem javulnak a panaszok, vagy pedig légzési nehezítettség fokozódik 1-2 nap alatt, akkor feltétlen orvosi vizsgálat szükséges. Az orrváladékozás kezelésére: Kalium-bichromicum C12 vagy C15 golyóból szedjen 1 nap 4x5 golyót, második nap 3x5 golyót, harmadik nap 2x5 golyót. Szedjen még Silicea C12 vagy C15 golyóból 3 nap 2x5 golyót! Használjon orrcseppet 3x naponta, illetve sós vizes orrsprayt.C vitaminból szedjen 1000 mg-ot naponta 1 hétig. Ha nem lázas, Infra lámpázás is javasolt az arcüreg környékére. (2x 20 perc naponta)

Ha 3-4 nap alatt nem javult a közérzet, a váladékozás, köhögés nem csökken jelentkezzenek orvosi vizsgálatra!

Javulást kívánok!

Dr.-Sal Péter 

Kérdezzen, válaszolunk

CAPTCHA
Kérjük, klikkeljen az alábbi jelölőnégyzetre, hogy biztosak lehessünk, nem egy spam robot próbál jelentkezni.

A homeopata.hu oldalain található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük, minden esetben forduljon homeopátiás képzettséggel rendelkező orvoshoz, gyógyszerészhez!

A homeopátiás készítmények hatásossága a hagyományos (allopátiás) gyógyszerekéhez hasonló klinikai vizsgálatokkal általánosan nem igazolt.

A homeopátiás gyógyszer szedése nem helyettesíti az orvossal történő konzultációt, a diagnózis megállapítását és a javasolt egészséges életmódot. A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét! Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét, ha a tünetei az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által megadott időn belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.