Nyelv dagadás

T. Doktor Nő/Úr.

2021. 03.15-re virradóra teljesen bedagadt a torkom, megdagadt a nyelvem. A nyelvem a jobb oldalon kb 3 cm vastag volt, a bal oldalon 1,5 cm-re dagadt be. A torkom nagyon fájt, nem tudtam beszélni, nem fért a nyelvem a számban. A párom elvitt az orvosi ügyeletre, ott kaptam antihisztamint. Ettől a nyelvem el kezdett lappadni. Fél óra elteltével már tudtam néhány szót mondani az orvosnak, addig írásban konzultáltunk. Soha még ilyen problémám nem volt. Nem vagyok allergiás semmilyen ételféleségre, növényre, pollenekre. Az orvos szerint ezt valami allergia váltotta ki. Milyen homeopátiás szert kellene itthon tartanom, ha esetleg még egy ilyen probléma előfordul, van-e ilyenkor elsősegélyként alkalmazható homeopátiás szer?

Tisztelettel: Zsóka

 

Orvos válaszol

Kedves Zsóka!

Elsősegélyként használható szer az Apis C30, amit kis vízben feloldva, 5 percenként kortyoljon, valamint a Histamin C30, amit 3x bevehet (5-10 percenként). Közben indulásra készen legyen az ügyeletre. Továbbá érdemes lenne allergia vizsgálatot is elvégeztetni. A száj és a nyelv dagadása nem játék, de a homeopátiás szerek tényleg nagyon hasznosak tudnak lenni.

Üdvözlettel

dr. Sebő Zsuzsanna

A homeopata.hu oldalain található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük, minden esetben forduljon homeopátiás képzettséggel rendelkező orvoshoz, gyógyszerészhez!

A homeopátiás készítmények hatásossága a hagyományos (allopátiás) gyógyszerekéhez hasonló klinikai vizsgálatokkal általánosan nem igazolt.

A homeopátiás gyógyszer szedése nem helyettesíti az orvossal történő konzultációt, a diagnózis megállapítását és a javasolt egészséges életmódot. A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét! Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét, ha a tünetei az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által megadott időn belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.