Nőgyógyászati probléma

Tisztelet Magyar Homeopata Orvosi Egyesület!

41 éves vagyok , másfél éve a menstruációja 21 és 33 nap között jön meg. De minden hónapban a menstruáció előtt 1 hétig pecsételő vérzésem van. A pecsételés és a menstruáció alatt a mellem feszül. A menstruációja közepesen fájdalmas. Előtte az 1 hetes pecsételés is fájdalmas olykor. Még nem szültem. A Folliculinum 15 CH szedem, melyet a ciklus 8. és 20. napján kell szedni napi 5 golyóval, tehát csak ezen a két napon kell bevennem. 1 hónapja szedem így.

Jó-e a választás és az adagolás? Illetve a 20. napon hogyan szedje, ha olykor a 21. napra jön meg a menstruációm?

Tanácsos-e kiegészítésként más homeopátiás szert is szednem? Az orvosok szerint a vér hormonszintjeim a határértékeken belül vannak. Csak ritkán van hőhullámom. Hangulatingadozásom viszont gyakrabban van.

Cisztám nincs, miómám nincs, daganatom nincs. Lehangolt, rendkívül energiahiányos vagyok. Eddig barátcserje és ginseng tablettákat szedtem, de ezek nem használtak. Előre is köszönöm a válaszukat. Kérem, a weboldalukon válaszoljanak!

Orvos válaszol

Tisztelt Rebeka!

A Folliculinum 15CH-t a mensest követő 2 hétben javaslom szedni minden nap napi 1x5 golyót. A pecsételő vérzés miatt fontos, hogy legyen meg a nőgyógyászati vizsgálat és hasi UH (ahogy irta, ez megvolt) fontos betegségek kizárására. Ha nincsen háttérben lévő nőgyógyászati elváltozás vagy betegség, akkor a vérzés csökkentésére javaslom:

Calcium-phosphoricum Schüssler sót, a mensest követő 2 hétben napi 2x1 tabl és a menses előtti héten: Sabina C 12 vagy C15 napi 2x5 golyót.

Ha nem elégedett az eredménnyel, akkor forduljon homeopata orvoshoz kikérdezés és vizsgálat céljából!

Köszönöm: Dr.Sal Péter, házi gyermekorvos, homeopátiás orvos, www.rozsavolgyirendelo.hu

A homeopata.hu oldalain található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük, minden esetben forduljon homeopátiás képzettséggel rendelkező orvoshoz, gyógyszerészhez!

A homeopátiás készítmények hatásossága a hagyományos (allopátiás) gyógyszerekéhez hasonló klinikai vizsgálatokkal általánosan nem igazolt.

A homeopátiás gyógyszer szedése nem helyettesíti az orvossal történő konzultációt, a diagnózis megállapítását és a javasolt egészséges életmódot. A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét! Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét, ha a tünetei az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által megadott időn belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.