MMR oltás kivezetés

Kedves Doktornő/Úr!

Az Unokám Miamiban él, 2 évesen kapta meg az MMR védőoltást. Akkor az MMR impstoff C 200 kivezetést kapta. Most 4 éves és esedékes a második MMR oltás. A kérdésem,hogy e fent emlitett kivezetőt adhatjuk-e, És hogyan? Ha mást kell alkalmazni, mit és hogyan?

Köszönettel: Éva

Orvos válaszol

Kedves Éva. A homeopátiás szerek adagolásánál másodlagos a golyószám. Az egyik irányzat mindig 5 golyót ajánl, a másik irányzat ahány éves a gyerek, annyi golyócskát, de maximum 5 szemet. A 4 éves gyermeknek 3-4 golyót adhatnak.

Problémamentes (oltásokkal kapcsolatban) az a kisgyermek, akinek az oltásai után nem volt túl heves reakciója, nincs gyanú arra, hogy bizonyos oltás óta sokat beteg, magatartás, étvágy vagy alvászavar nem lépett fel. Ilyen esetekben az oltás kivezetést egyénre szabottan kell megcsinálni, amihez már oltáskivezetésben járatos homeopata segítsége nélkülözhetetlen.

Végül az allergiát illetően az oltási nozódák soha nem provokálnak, nem okoznak problémát az allergiás gyermekeknél.

Üdvözlettel dr. Sebő Zsuzsanna

Kérdezzen, válaszolunk

CAPTCHA
Kérjük, klikkeljen az alábbi jelölőnégyzetre, hogy biztosak lehessünk, nem egy spam robot próbál jelentkezni.

A homeopata.hu oldalain található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük, minden esetben forduljon homeopátiás képzettséggel rendelkező orvoshoz, gyógyszerészhez!

A homeopátiás készítmények hatásossága a hagyományos (allopátiás) gyógyszerekéhez hasonló klinikai vizsgálatokkal általánosan nem igazolt.

A homeopátiás gyógyszer szedése nem helyettesíti az orvossal történő konzultációt, a diagnózis megállapítását és a javasolt egészséges életmódot. A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét! Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét, ha a tünetei az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által megadott időn belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.