Magas vérnyomás

Tisztelt Orvosok!

A 66 éves barátnőmnek hosszú évek óta kezeletlen magas vérnyomása van, van, hogy 240-t mértek. Azonkívül vitiumot is diagnosztizáltak nála. Semmilyen gyógyszert nem hajlandó szedni (az esetenkénti Tenziumon kívül), mert állítólag mindegyik gyógyszertől rosszul van. Gyógytornászként tisztában vagyok a prognozísával, az lenne a kérdésem, hogy homeopáthiás szerekkel lehetne-e javítani az állapotán? Orvoshoz nem hajlandó menni.
Megtisztelő válaszukat előre is köszönöm.
 

Orvos válaszol

Kedves Erzsébet!

Az Ön barátnője egy nagyon felelőtlen beteg, de panaszain, állapotán a hagyományos gyógyászat és a homeopátia karöltve sokat javítana. Önmagában a homeopátia kevés lenne. Mégis meg kellene győznie a barátnőjét, mert bizony egy stroke után nem csak meg lehet halni, de akár évekig magatehetetlenül, mások segítségére szorulva életben maradni.

dr. Sebő Zsuzsanna

A homeopata.hu oldalain található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük, minden esetben forduljon homeopátiás képzettséggel rendelkező orvoshoz, gyógyszerészhez!

A homeopátiás készítmények hatásossága a hagyományos (allopátiás) gyógyszerekéhez hasonló klinikai vizsgálatokkal általánosan nem igazolt.

A homeopátiás gyógyszer szedése nem helyettesíti az orvossal történő konzultációt, a diagnózis megállapítását és a javasolt egészséges életmódot. A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét! Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét, ha a tünetei az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által megadott időn belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.