Magas vérnyomás

Tisztelt Orvosok!

A 66 éves barátnőmnek hosszú évek óta kezeletlen magas vérnyomása van, van, hogy 240-t mértek. Azonkívül vitiumot is diagnosztizáltak nála. Semmilyen gyógyszert nem hajlandó szedni (az esetenkénti Tenziumon kívül), mert állítólag mindegyik gyógyszertől rosszul van. Gyógytornászként tisztában vagyok a prognozísával, az lenne a kérdésem, hogy homeopáthiás szerekkel lehetne-e javítani az állapotán? Orvoshoz nem hajlandó menni.
Megtisztelő válaszukat előre is köszönöm.
 

Orvos válaszol

Kedves Erzsébet!

Az Ön barátnője egy nagyon felelőtlen beteg, de panaszain, állapotán a hagyományos gyógyászat és a homeopátia karöltve sokat javítana. Önmagában a homeopátia kevés lenne. Mégis meg kellene győznie a barátnőjét, mert bizony egy stroke után nem csak meg lehet halni, de akár évekig magatehetetlenül, mások segítségére szorulva életben maradni.

dr. Sebő Zsuzsanna

Kérdezzen, válaszolunk

CAPTCHA
Kérjük, klikkeljen az alábbi jelölőnégyzetre, hogy biztosak lehessünk, nem egy spam robot próbál jelentkezni.

A homeopata.hu oldalain található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük, minden esetben forduljon homeopátiás képzettséggel rendelkező orvoshoz, gyógyszerészhez!

A homeopátiás készítmények hatásossága a hagyományos (allopátiás) gyógyszerekéhez hasonló klinikai vizsgálatokkal általánosan nem igazolt.

A homeopátiás gyógyszer szedése nem helyettesíti az orvossal történő konzultációt, a diagnózis megállapítását és a javasolt egészséges életmódot. A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét! Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét, ha a tünetei az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által megadott időn belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.