Macula degeneratio

Édesanyámnak macula degeneratio-ja van. 2 éve kezelik Pécsen a szemklinikán, de fél éve semmi javulás és a kezelés fájdalmas, szem erei bevéreznek... Van-e homeopátiás készítmény a betegség szintentartására, javítására?

Orvos válaszol

Kedves Kérdező, 

A macula degeneratio nehezen befolyásolható krónikus betegség. A modern orvostudománynak csak hipotézisei vannak arról, hogy mi okozza. Valódi oki terápia egyenlőre nem létezik. A homeopátia sem tud egyszerű választ adni erre a problémára. Sok mindentől függ, hogy egy ilyen súlyos krónikus probléma kezelhető-e homeopátiával. Mindenesetre mivel veszteni való nincs, megér egy próbálkozást. A krónikus betegségek kezelése személyre szabott homeopátiás szerekkel lehetséges, melynek kiválasztása homeopátiás rendelésen egy homeopata szakorvos feladata. Az MHOE orvoslistáján talál homeopátiás orvosokat. 

Üdvözlettel, dr. Tóth Marian

Kérdezzen, válaszolunk

CAPTCHA
Kérjük, klikkeljen az alábbi jelölőnégyzetre, hogy biztosak lehessünk, nem egy spam robot próbál jelentkezni.

A homeopata.hu oldalain található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük, minden esetben forduljon homeopátiás képzettséggel rendelkező orvoshoz, gyógyszerészhez!

A homeopátiás készítmények hatásossága a hagyományos (allopátiás) gyógyszerekéhez hasonló klinikai vizsgálatokkal általánosan nem igazolt.

A homeopátiás gyógyszer szedése nem helyettesíti az orvossal történő konzultációt, a diagnózis megállapítását és a javasolt egészséges életmódot. A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét! Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét, ha a tünetei az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által megadott időn belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.