Leszoktatás az anyatejről

Üdvözlöm.

3 èves lesz a kislànyom ès szeptemberben kezdi az ovit. Szeretnèm, ha leszokna a ciciröl. Sokszor màr nem szivja, csak lògna rajta. Màr bevezettük, hogy csak alvàsnàl, meg reggel kap, de szeretnèm teljesen elhagyni. Hogy csinàljam, hogy jò legyen?

Orvos válaszol

Kedves Kitti, 

Három dolgot javasolnék:  

1. Fokozatosság, de következetesen. Nem kell egyik napról a másikra leállni, az senkinek sem lenne jó. De apró lépésekben először talán a reggeli majd utána az esti szopást hagyja el. 

2. Ami még fontos: helyettesítse a cicit valamilyen másfajta rituáléval. Amikor szopni szeretne a babája, vegye fel, simogassa, dúdoljon neki valami dalt, meséljen neki. Érezze, hogy ha nincs is cici, de az anyukája ugyanúgy ott van. 

3. Ha nagyon síróssá válna gyermeke ebben az időszakban, adjon neki Pulsatilla C30 homeopátiás golyót, naponta 1x3 golyót 5 egymást követő napon, kis vízben feloldva igya meg a baba a homeopátiás szert. 

 Üdvözlettel,

dr. Tóth Marian

A homeopata.hu oldalain található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük, minden esetben forduljon homeopátiás képzettséggel rendelkező orvoshoz, gyógyszerészhez!

A homeopátiás készítmények hatásossága a hagyományos (allopátiás) gyógyszerekéhez hasonló klinikai vizsgálatokkal általánosan nem igazolt.

A homeopátiás gyógyszer szedése nem helyettesíti az orvossal történő konzultációt, a diagnózis megállapítását és a javasolt egészséges életmódot. A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét! Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét, ha a tünetei az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által megadott időn belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.