Lábzsibbadás

üdv!

Jobb láb zsibbadásos panaszaim kezdődtek néhány napja, főleg a jobb nagylábujjam és lábfejem panaszos. Mintha zsibbadna és sok-sok tű szúrkálná egyszerre. A jobb lábfejem is tűszúrkálós érzetű, kis nyomásra is érzékeny a terület, ha  végigsimítom többször erősebben a területet akkor mintha ezernyi hangya mászkálna belül a kezem alatt (belül= a lábfejem bőre alatt)

Állás-ülés-felpolcolás-alvás alatt is hasonlóak a tünetetek, de talán a legrosszabb akkor ha lógatom a lábam a levegőben, ekkor különösen zsibbad a nagylábujjam, illetve az ebben lévő csont) Reggel felkelés/ hosszú ülés után az is fáj, ha ráállok a lábamra, ekkor mintha erős gyulladásérzés lenne a lábfej csontjaiban. ezt séta közben is érzem néha. jobb vádlira és térdre is néha felkúszik a fájdalom, meg mintha csípőcsontra is, de ezt már lehet, hogy az ijedtség miatt érzem.
nyújtani próbálok minden nap azóta, fenék feletti izomnál érzem, hogy csomós és mintha köze lenne a dologhoz.

Detralexet kaptam rá a gyógyszertárban, pár napja szedem. Háziorvosom szabadságon, egy kedves ismerős guillon barré szindrómával rémisztget, azóta ma már a jobb kezem és vállam is bizsereg-szúrkál.

Tudnának segíteni, hova forduljak, mit szedhetnék?

(2 covid oltás, pfizert kaptam, a második dózist lassan 1.5 hónapja)
 

Orvos válaszol

Kedves Kérdező,

Panaszainak eredetét tisztázni kell és csak utána lehet gondolkodni azon, hogy milyen gyógymódra van szüksége.
Javaslom, hogy keressen fel egy orvost, aki alaposan megvizsgálja. A panaszok hátterében lehet gerinc probléma vagy más idegrendszeri ok is.
Ha a háziorvosa szabadságon van, menjen el a helyettes orvoshoz, aki a szabadság alatt elérhető vagy keresse fel az ügyeletet.
A kivizsgálást követően tudunk arról nyilatkozni, mennyiben lehet homeopátiával támogatni a gyógyulást .

Üdvözlettel,
dr. Tóth Marian

A homeopata.hu oldalain található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük, minden esetben forduljon homeopátiás képzettséggel rendelkező orvoshoz, gyógyszerészhez!

A homeopátiás készítmények hatásossága a hagyományos (allopátiás) gyógyszerekéhez hasonló klinikai vizsgálatokkal általánosan nem igazolt.

A homeopátiás gyógyszer szedése nem helyettesíti az orvossal történő konzultációt, a diagnózis megállapítását és a javasolt egészséges életmódot. A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét! Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét, ha a tünetei az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által megadott időn belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.