Krízis helyzet

Tisztelt orvosok!

Váratlan, nem tervezett terhességgel kapcsolatban kérdeznék.
Anyuka biztosan szeretné megtartani a babát, apuka abortuszt szeretne.
Már van 2 közös gyerek, a szülői kapcsolat hol jó, hol rossz, instabil.
Apa főleg anyagi okok miatt nem akar újabb gyereket (úgy érzi, hogy saját félretett pénzeit elveszi az új gyermek, nem tud új kocsit venni, anyuka kiesik a munkából, stb, stb, neki többet kell segítenie otthon), illetve nem élvezi az apaságot, tehernek éli csak meg.

Tudnának esetleg a szülőknek, főképp apukának javasolni valamilyen szert, ami lelkileg segíthet neki konstruktívabban gondolkozni/ feldolgozni a váratlan helyzetet?

Köszönöm ha tudnak segíteni.

Orvos válaszol

Kedves Tami!

Köszönjük, hogy megosztotta velünk ezt az élethelyzetet. 

A homeopátiás segítség sajnos ebben az esetben több akadályba ütközik. 

A jó homeopátiás szer, holisztikus gyógymód révén, segít abban, hogy nehéz, felkavarodott lelkiállapotokban visszanyerjük az egyensúlyt, megtaláljuk lelki nyugalmunkat és az adott helyzetet jobban kezeljük, jobb döntéseket hozzunk. De ennek feltételei vannak.

Először is a páciensnek tudatosan kell keresnie a megoldást, ami lehet a homeopátia vagy egyéb módszer. Szeretne az apuka homeopátiás segítséget kapni? 

Tehát az nem működik, hogy én mondok egy szert és csak úgy beadjuk, mert így garantáltan nem fog működni a dolog. 

Sajnos ebben a lélektani helyzetben a homeopátia akkor jelent megoldást, ha az apuka tudatosan dönt a homeopátia mellett, bejelentkezik egy homeopata orvoshoz, azzal átbeszélik a fennálló helyzetet teljes mélységében és akkor lehetséges egy valóban működő szert javasolni.  

Szerettem volna konkrétabb segítséget adni, de ez a helyzet sajnos bonyolultabb annál, hogy ez lehetséges legyen.  

Drukkolok az anyukának és a babának. 

A döntés elsősorban az anyáé. 

Az apa reméljük, hogy rájön, hogy nemcsak egzisztenciális nehézségeket küld neki a sors, hanem a gyerek formájában mérhetetlen áldást, szeretetet és fejlődési lehetőséget kap valójában. 

Üdvözlettel, 

dr. Tóth Marian   (A kérdés súlya miatt kollégám, dr.Sal Péter is válaszol Önnek, kérem olvassa el.)

 

Kedves Tami!

A helyzet, amit leírt, a házaspár komoly krízishelyzete! Ezért úgy gondolom, hogy nem gyógykezelni kellene az édesapát, hanem a kettejük krízisét, konfliktusát kellene párterápiával, pszichológus szakember segítségével megoldani.

Ezért nem javaslok homeopátiás szert erre a szituációra, hanem párterápiát, illetve segítő beszélgetést. Ha mégis orvosi beavatkozás történik a helyzet megoldásaként, arra lehet mindkettőjüknek homeopátiás kezelést javasolni.

Üdvözlettel:

Dr Sal Péter

A homeopata.hu oldalain található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük, minden esetben forduljon homeopátiás képzettséggel rendelkező orvoshoz, gyógyszerészhez!

A homeopátiás készítmények hatásossága a hagyományos (allopátiás) gyógyszerekéhez hasonló klinikai vizsgálatokkal általánosan nem igazolt.

A homeopátiás gyógyszer szedése nem helyettesíti az orvossal történő konzultációt, a diagnózis megállapítását és a javasolt egészséges életmódot. A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét! Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét, ha a tünetei az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által megadott időn belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.