Közömbösítés

Üdv,

Sokfajta homeopátiás szerem van már itthon, kisebb-nagyobb cipzáros neszeszerekben tárolom őket a szekrényben.

Elgondolkoztam, hogy helyes-e vajon ez a tárolási módszer? Illetve, ha utazom, akkor legtöbbször kocsival teszem, és viszem őket magammal egy hátizsákban.

A másik amin elgondolkoztam, hogy ha pl echinacea vagy más jellegű kúrát folytatok éppen, akkor a mentolos fogkrém, kávé, illóolaj használat tiltása a bevétel előtti/ utáni fél órára vonatkozik csak vagy több hétre? Ha pl reggel beveszem a szert, majd 1 óra múlva mentolos fogkrémmel mosok fogat/ illóolajat párologtatok/ krémet használok, bármi, akkor meg is töröm a szer hatását?

Köszönettel.

 

Orvos válaszol

Kedves Lulu!

Igen, előfordulhat, hogy közömbösíti a szereket, ezért használatukkor mellőzze az illóolajokat, a párologtatást, a mentolos dolgokat. Tárolni pedig alufóliával kibélelt zacskó, doboz a jó.

Üdvözlettel

dr. Sebő Zsuzsanna

A homeopata.hu oldalain található információk, szolgáltatások nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük, minden esetben forduljon homeopátiás képzettséggel rendelkező orvoshoz, gyógyszerészhez!

A homeopátiás készítmények hatásossága a hagyományos (allopátiás) gyógyszerekéhez hasonló klinikai vizsgálatokkal általánosan nem igazolt.

A homeopátiás gyógyszer szedése nem helyettesíti az orvossal történő konzultációt, a diagnózis megállapítását és a javasolt egészséges életmódot. A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét! Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét, ha a tünetei az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által megadott időn belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.